Sekite mus Facebook'e!
Bulvių pyragaičiai su kiaušiniu yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas, kuriam būdingas paprastas paruošimas ir maistingumas. Jie gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir priedas prie pirmųjų patiekalų vietoj duonos
. Yra daug bulvių pyragėlių su kiaušiniu receptų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdu. Tačiau visi jie turi vieną bendrą bruožą – tai puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei
. Papasakosime, kaip galima paruošti bulvių tešlos pyragėlius su kiaušinio įdaru.
Tešlos ingredientai:
- Virtos bulvės – 400 g;
- bulvių sultinys – 200 ml;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Mielės – 8 g;
- Miltai – 600 g;
- Augalinis aliejus – 20 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Kiaušinis – 5 vnt;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Sviestas – 40 g.
Bulvių pyragaičių su kiaušiniu paruošimas:
Paruoštas bulves paversti bulvių koše, užpilti sultiniu, išmaišyti. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, suberkite mieles ir kruopščiai išmaišykite
. Į bulvių masę supilkite miltus ir užminkykite elastingą minkštą tešlą
.
Tešlą užpilkite augaliniu aliejumi, lengvai išminkykite ir palikite po rankšluosčiu valandai.
Tuo metu įdarui supjaustykite žalius svogūnus. Supjaustykite virtus kiaušinius, sumaišykite su svogūnais ir ištirpintu sviestu, druska.
Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo. Padarykite 15 vienodų tešlos
ritinėlių
, palikite juos 5-10 min. pailsėti po rankšluosčiu.
Tada kiekvieną ritinėlį iškočiokite į 10-15 cm skersmens paplotėlį, į vidurį dėkite įdaro. Įdarą užspauskite tešlos viduje tarsi maišelį
. Kiekvieną pyragą šiek tiek suplokite. Kepkite pyragėlius keptuvėje dideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol iš abiejų pusių apskrus. Dėkite pyragėlius į aliejų siūle žemyn.
Taip gauname bulvių tešlos paplotėlius. Tai gera alternatyva klasikiniams pyragaičiams, kurie yra beveik tokie patys.
