Sekite mus Facebook'e!
Kai pavargote nuo plaktos kiaušinienės pusryčiams, galite greitai ir lengvai pasigaminti užtepėlę, kuri praturtins šį patiekalą.
Tepami riebalai vaidina gyvybiškai svarbų vaidmenį daugelyje virtuvių. Tiesą sakant, jie visiškai skiriasi nuo įprasto sviesto ar kitų tepamų ant duonos. Jie daug stipriau sustiprina paprastos duonos riekės skonį.
Nors kadaise vargingi žmonės galėjo paįvairinti savo mitybą naminiais užtepais, šiandien naminiai užtepai gali tapti šeimos lobiu, neatsiejama rytinio valgio dalimi. Štai receptas, kuriuo šiandien norėtume su jumis pasidalinti.
Sudedamosios dalys:
- 150 g rūkyto dešros sūrio;
- 3 kiaušiniai;
- 1 morka;
- 3-4 skiltelės česnako;
- 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės;
- 1 valgomasis šaukštas majonezo;
- žiupsnelis druskos;
- estafetės.
Paruošimas:
Paimkite dešros sūrį ir sutarkuokite jį stambia tarka. Netaupykite, nes kuo daugiau naudosite, tuo daugiau skonio gausite iš užtepėlės. Galite pakeisti įprastu lydytu sūriu, bet tada negausite dūmo skonio.
Vištos kiaušinius išvirkite iki kietos konsistencijos, tada sutarkuokite. Morkas tarkuokite smulkia tarka. Per česnakų spaustuką išspauskite 3–4 skilteles česnako. Jei norite, įberkite vieną arbatinį šaukštelį maltų juodųjų pipirų.
Padažui naudosime du ingredientus: grietinę ir majonezą. Svarbu turėti abu, nes tik vieno nepakaks. Jei naudosime tik majonezą, tepamas padažas bus riebus. Jei naudosime grietinę, jis bus per rūgštus. Tolygiai sumaišius grietinę ir majonezą, gaunamas tobulas padažas.
Sumaišykite visus ingredientus ir, jei reikia, įberkite šiek tiek druskos.

Duoną paskrudinkite skrudintuvėje arba sausoje keptuvėje, kad apskrustų iš abiejų pusių. Mes naudojame prancūzišką batoną arba ilgą kepalą. Tada paruoštas riekeles aptepkite mūsų mišiniu.

Patiekalas paruoštas. Jis gardus ir sotus. Puikiai tinka užkandžiui ar kaip vaišės vaišėms. Pabandykite pasigaminti šį užtepėlį ir jūsų šeima bus sužavėta. Linkime visiems gero apetito.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


