Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pamirškite pirktines salotas: šis kopūstų ir paprikų receptas sužavės jūsų gomurį amžinai!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti kopūstai su daržovėmis – tai kulinarinė tradicija, turinti turtingą istoriją. Jie ruošiami fermentuojant arba marinuojant šviežius kopūstus su daržovėmis, tokiomis kaip morkos ir paprikos.

Rezultatas – patiekalas su unikaliu rūgštoku skoniu ir traškia tekstūra. Šis sodrus skonis puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventinei puotai.

Įdomu atkreipti dėmesį į raugintų kopūstų vaidmenį viduramžių Europoje. Jie buvo svarbus vitamino C šaltinis ir buvo aktyviai įtraukiami į jūreivių mitybą kovojant su skorbutu – liga, kurią sukelia šio vitamino trūkumas. Kopūstai tuomet iš esmės buvo „žiemos vitaminas“.

Šiandien rauginti kopūstai su daržovėmis išlieka populiarūs dėl savo universalumo. Jie gali būti patiekiami kaip atskiras užkandis, dedami į salotas ir sriubas arba naudojami kaip garnyras. Jie ypač gerai dera su mėsos ir žuvies patiekalais, bulvėmis, įvairiais grūdais ir naminiais kepiniais, sustiprindami jų skonį.

Sudedamosios dalys:

  • kopūstai – 1,5 kg;
  • morkos – 300 g;
  • svogūnai – 300 g;
  • paprika – 300 g;
  • druska – 1,5 šaukšto;
  • cukrus – 100 g;
  • obuolių sidro actas 9% – 150 ml;
  • saulėgrąžų aliejus – 150 ml.
Rekomenduojame:  Kurie 6 kinų zodiako ženklai netrukus gaus dosnias dovanas iš Visatos?

Marinuotų kopūstų paruošimas:

Kopūstą smulkiai susmulkinkite, morkas stambiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Iš paprikos išimkite vidurius ir supjaustykite juostelėmis.

Daržoves sudėkite į bendrą indą ir atsargiai sumaišykite su druska ir cukrumi, kad jos neišleistų sulčių.

Į mišinį supilkite obuolių sidro actą ir toliau maišykite.

Salotas sudėkite į stiklainius, užpilkite augaliniu aliejumi, užsandarinkite dangteliais ir šaldykite iki 3 dienų.

Greitam marinavimui salotas galite palikti šiltoje vietoje 1 dieną. Taip gausite gardžias kopūstų, paprikų, morkų ir svogūnų salotas, kurias galėsite naudoti kasdien.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.