Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pamirškite parduotuvės duoną! Šios aromatingos turkiškos plokštainio duonos taps jūsų nauja kulinarine aistra.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Plokščia duona su saldžiosiomis paprikomis, pomidorais ir bulvėmis – tai aromatingas, sotus patiekalas, kuriame dera namų ruošos paprastumas ir šviežių daržovių skonio turtingumas. Dėl minkštos tešlos, auksinės plutos ir sultingo įdaro plokštainis puikiai tinka pietums ar lengvam užkandžiui.

Plokštainio istorija siekia tūkstančius metų. Tai vienas seniausių žmonijos patiekalų. Pirmieji plokštainiai buvo kepami senovės Egipte ir Mesopotamijoje ant įkaitusių akmenų.

Ilgainiui kiekviena šalis sukūrė savo variantus: indų čapati, gruzinų mchadi, meksikiečių tortilijos, uzbekų plokštainiai

. Daržovių ir bulvių priedas išpopuliarėjo Europoje ir Kaukaze, kur šeimininkės stengėsi paprastą tešlą padaryti maistingesnę ir aromatingesnę. Verta

paminėti, kad plokštainiai su daržovėmis yra ne tik skanus, bet ir universalus patiekalas. Juos galima patiekti karštus arba šaltus, pasiimti į kelionę arba naudoti vietoj duonos.

Papasakosime, kaip paruošti

plokštainį

su daržovėmis

Ingredientai: 1:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • pieno – 300 ml;
  • vanduo – 300 ml;
  • cukraus – 20 g;
  • sausų mielių – 10 g;
  • miltai – 420 g;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • saldžioji paprika – 3 vnt;
  • pomidoras – 1 vnt;
  • bulvės – 1 vnt;
  • Tulum sūris – 120 g.
Rekomenduojame:  Cukinijų suktinukas su įdaru. Dėl šio recepto jūsų vyras jus nešios ant rankų.

Tortilijų su daržovėmis paruošimas:

Į šiltą pieną įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską ir sausas mieles, išmaišykite. Į pieną supilkite miltus ir užminkykite tešlą

. Tešlą palikite po celofanu pusvalandžiui. Tuo metu smulkiai supjaustykite saldžiąją papriką, sutarkuokite bulvę, smulkiai supjaustykite pomidorą

. Iš tešlos išleiskite orą ir išmaišykite. Į tešlą sudėkite papriką, bulves ir pomidorą, į tešlą suberkite sūrį, išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, supilkite samtelį tešlos

.

Забудьте про магазинный хлеб! Эти ароматные лепёшки по-турецки станут вашим новым кулинарным увлечением

Kepkite plokštainį iš abiejų pusių, kol paruduos

. Kai viršus apskrus, lengvai apipurkškite jį augaliniu aliejumi ir apverskite.

Забудьте про магазинный хлеб! Эти ароматные лепёшки по-турецки станут вашим новым кулинарным увлечением

Rezultatas – minkšti, aromatingi plokštainiai su daržovėmis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *