Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Palankios spalio mėnesio dienos raugintiems kopūstams virti. Jie bus traškūs ir sultingi

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Traškūs ir aromatingi: kada rauginti kopūstus, kad jie ilgai išsilaikytų

Ruduo – tai metas ne tik grožėtis auksinėmis gamtos spalvomis, bet ir ruoštis žiemai. Vienas populiariausių ir naudingiausių pusgaminių yra rauginti kopūstai. Jie ne tik suteikia prieskonio daugeliui patiekalų, bet ir yra vitaminų bei mineralų, ypač vitamino C, kuris taip reikalingas mūsų organizmui šaltuoju metų laiku, šaltinis. Tačiau norint, kad kopūstai būtų traškūs, sultingi ir ilgai išsilaikytų, svarbu žinoti keletą paslapčių.

Kada rauginti kopūstus: Mėnulio kalendorius ir liaudies sakmės

Daugeliui šeimininkių kyla klausimas, kada geriausia rauginti kopūstus, kad jie būtų ypač skanūs. Šiuo klausimu yra keletas nuomonių.

  • Vyrų dienos: Pasak liaudies sakmių, rauginti kopūstus geriau pirmadienį, antradienį ir ketvirtadienį – vadinamosiomis vyrų dienomis. Manoma, kad šiomis dienomis kopūstai būna traškesni ir ilgiau išsilaiko.
  • Mėnulio kalendorius: Astrologai teigia, kad raugintų kopūstų rauginimui įtakos turi Mėnulio fazė ir jo padėtis Zodiako ženkluose. Geriausios dienos raugintiems kopūstams rauginti yra tada, kai Mėnulis auga ir yra Avino, Šaulio arba Ožiaragio ženkluose.
Rekomenduojame:  Mėsa minkšta kaip sviestas. Skanus ir greitas receptas: vištienos filė česnakiniame padaže

Palankios dienos raugintiems kopūstams 2024 m. spalio-lapkričio mėnesiais:

spalis: 7, 8, 9, 10, 11, 16
lapkritis: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8, 12, 13, 14, 15, 30

močiutės raugintų kopūstų receptas

Norint pasigaminti skanių raugintų kopūstų, reikės

  • kopūstų – 2-2,5 kg.
  • morkų – 2 vnt.
  • Sūrymui: – kopūstų – 1 vnt:
    • Vandens – 1 litras.
    • Druskos – 1 valgomasis šaukštas.
    • Cukraus – 2 valg. šaukštai.

Paruošimas:

  1. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  2. Paruoškite sūrymą: vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų.
  3. Sudėkite kopūstus ir morkas į stiklainį, užspauskite ir užpilkite sūrymu.
  4. Ant viršaus uždėkite kopūsto lapą, kad nepatamsėtų.
  5. Uždenkite marle ir padėkite į šiltą, tamsią vietą 3 dienoms.
  6. Po 3 dienų, jei reikia, įpilkite dar sūrymo.
  7. Uždenkite dangčiu ir perkelkite saugoti į vėsią vietą.

Rauginti kopūstai yra ne tik skanus užkandis, bet ir tikras vitaminų kokteilis. Laikydamiesi paprastų taisyklių ir pasirinkę palankias rauginimui dienas, galėsite paruošti traškius ir kvapnius kopūstus, kurie puikiai papildys bet kokį patiekalą. Gero apetito!

Papildomi patarimai:

  • Jei norite rauginti, geriau naudokite vėlyvųjų veislių kopūstus, kurių kopūstai yra tankūs.
  • Kad kopūstai geriau rūgtų, prieš dėdami į stiklainį galite juos šiek tiek sutrinti rankomis.
  • Kad kopūstai įgautų ypatingą skonį, į juos galima įdėti kadagio uogų, lauro lapų arba kelis žirnelius juodųjų pipirų.
Rekomenduojame:  Skaniau nei turguje. Pyragaičių tešla pirožki: receptas su majonezu

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *