Sekite mus Facebook'e!
Iš gausaus pasaulyje egzistuojančių salotų sąrašo dauguma žmonių pirmiausia paminės Cezarį, Olivjė. Jei žmogus gyvena mūsų šalyje, prie bendro skaičiaus prisidės ir Olivjė
. Šie patiekalai yra nuolatiniai šventinio stalo svečiai. Nuostabu, kad esant atvirai interneto prieigai ir produktų gausai parduotuvėse, šeimininkės ir toliau šventėms ruošia tonas šių prieskoninių salotų. Verta atkreipti dėmesį į naujesnius šios rūšies patiekalus
. Šiandien paruoškime salotas Graf, kurios lengvai pakeis ir Silkę po kailiais, ir Olivjė.
Salotų Graf ingredientai:
- Vištiena – 200 g;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- žaliųjų žirnelių – 200 g;
- cukraus – šaukštelis;
- majonezas – 150 g;
- vandens – 70 ml;
- burokėliai – 150 g;
- acto – valgomasis šaukštas;
- bulvės – 150 g;
- džiovintos slyvos – 80 g;
- vištienos kiaušiniai – 3 vnt;
- raudonasis svogūnas – 80 g.
Salotų „Graf” paruošimas:
Burokėlius, bulves, kiaušinius ir mėsą išvirti iki virimo. Slyvos perkeliamos į atskirą indą ir 5-10 min. užpilamos verdančiu vandeniu.
Švariame dubenyje sumaišomas cukrus, vanduo, druska ir actas, išmaišoma. Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais pusžiedžiais. Daržovę sudėkite į acto mišinį ir palikite marinuotis 10 min.
Bulves nuimkite nuo odelės ir sutrinkite grūstuvu
.
Sutrintų bulvių sluoksnis yra mūsų salotų pagrindas. Kad būtų patogiau, patiekalą galite gaminti kepimo žiede.
Kiekvieną naują sluoksnį ištepkite majonezu
. Vištieną peiliu supjaustykite nedideliais kubeliais ir pabarstykite ant bulvių sluoksnio. Svogūnus kruopščiai išspauskite iš acto skysčio, sudėkite ant vištienos sluoksnio. Visi sluoksniai tolygiai paskirstomi ant žiedo
. Kitas sluoksnis sudaromas iš žaliųjų žirnelių. Tada nulupami kiaušiniai ir sutarkuojami ant vidutinio dydžio tarkavimo dantų. Kiaušinių drožlėmis apibarstykite žirnių sluoksnį
. Minkštas džiovintas slyvas supjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir sudėkite ant kiaušinių sluoksnio. Nuo burokėlių nuimkite viršutinį sluoksnį, daržovę sutarkuokite ir pabarstykite ant salotų viršaus
. Gaminimo procesą užbaigkite majonezo sluoksniu, 2 valandas palaikykite šaldytuve, kad įsigertų.
Taip gausite gardžias salotas „Graf”, kuriose dera šiek tiek Olivjė ir silkės po kailiu. Svečiai turėtų įvertinti jūsų pastangas gaminant šį patiekalą.
