Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pakeičia Shubą ir Olivier. Klasikinės grafų salotos: šventinio stalo puošmena

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš gausaus pasaulyje egzistuojančių salotų sąrašo dauguma žmonių pirmiausia paminės Cezarį, Olivjė. Jei žmogus gyvena mūsų šalyje, prie bendro skaičiaus prisidės ir Olivjė

. Šie patiekalai yra nuolatiniai šventinio stalo svečiai. Nuostabu, kad esant atvirai interneto prieigai ir produktų gausai parduotuvėse, šeimininkės ir toliau šventėms ruošia tonas šių prieskoninių salotų. Verta atkreipti dėmesį į naujesnius šios rūšies patiekalus

. Šiandien paruoškime salotas Graf, kurios lengvai pakeis ir Silkę po kailiais, ir Olivjė.

Salotų Graf ingredientai:

Заменяет и Шубу, и Оливье. Шикарный салат Граф: украшение праздничного стола

  • Vištiena – 200 g;
  • druskos – 0,5 šaukštelio;
  • žaliųjų žirnelių – 200 g;
  • cukraus – šaukštelis;
  • majonezas – 150 g;
  • vandens – 70 ml;
  • burokėliai – 150 g;
  • acto – valgomasis šaukštas;
  • bulvės – 150 g;
  • džiovintos slyvos – 80 g;
  • vištienos kiaušiniai – 3 vnt;
  • raudonasis svogūnas – 80 g.

Salotų „Graf” paruošimas:

Burokėlius, bulves, kiaušinius ir mėsą išvirti iki virimo. Slyvos perkeliamos į atskirą indą ir 5-10 min. užpilamos verdančiu vandeniu.

Švariame dubenyje sumaišomas cukrus, vanduo, druska ir actas, išmaišoma. Svogūną nulupti ir supjaustyti plonais pusžiedžiais. Daržovę sudėkite į acto mišinį ir palikite marinuotis 10 min.

Rekomenduojame:  Prancūziškos morkų salotos. Receptas kiekvienai dienai: vietoj nuobodžių korėjietiškų morkų.

Bulves nuimkite nuo odelės ir sutrinkite grūstuvu

.

Sutrintų bulvių sluoksnis yra mūsų salotų pagrindas. Kad būtų patogiau, patiekalą galite gaminti kepimo žiede.

Kiekvieną naują sluoksnį ištepkite majonezu

. Vištieną peiliu supjaustykite nedideliais kubeliais ir pabarstykite ant bulvių sluoksnio. Svogūnus kruopščiai išspauskite iš acto skysčio, sudėkite ant vištienos sluoksnio. Visi sluoksniai tolygiai paskirstomi ant žiedo

. Kitas sluoksnis sudaromas iš žaliųjų žirnelių. Tada nulupami kiaušiniai ir sutarkuojami ant vidutinio dydžio tarkavimo dantų. Kiaušinių drožlėmis apibarstykite žirnių sluoksnį

. Minkštas džiovintas slyvas supjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir sudėkite ant kiaušinių sluoksnio. Nuo burokėlių nuimkite viršutinį sluoksnį, daržovę sutarkuokite ir pabarstykite ant salotų viršaus

. Gaminimo procesą užbaigkite majonezo sluoksniu, 2 valandas palaikykite šaldytuve, kad įsigertų.

Заменяет и Шубу, и Оливье. Шикарный салат Граф: украшение праздничного стола

Taip gausite gardžias salotas „Graf”, kuriose dera šiek tiek Olivjė ir silkės po kailiu. Svečiai turėtų įvertinti jūsų pastangas gaminant šį patiekalą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *