Baklažanai su malta mėsa yra sotus ir aromatingas patiekalas, užimantis ypatingą vietą daugelio tautų virtuvėse dėl savo universalumo ir turtingo skonio
. Baklažanų naudojimas kaip pagrindo suteikia patiekalui švelnią tekstūrą ir lengvą kartumą, kuris puikiai dera su prieskoniais ir malta mėsa.
Su svogūnais, česnakais ir prieskoniais pakepinta malta mėsa suteikia baklažanams sodrų ir intensyvų skonį, todėl šis patiekalas yra ir maistingas, ir gardus.
Šis derinys leidžia gaminti tiek kasdienius, tiek šventinius patiekalo variantus.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudėtis: baklažanai – 3 vnt;
- Įdaras – 400 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- kalendros – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Šaltas vanduo – 2 valg;
- Sūris – 70 g;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
- Miltai – 2 valg. šaukštai;
- druskos – žiupsnelis.
Baklažanų su malta mėsa paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Susmulkiname krapų ir kalendrų ryšulėlius, sudedame į maltą mėsą, pasūdome ir pabarstome pipirais, sudedamąsias dalis sumaišome.
Nuvalytus baklažanus padalijame į dvi dalis, supjaustome išilgai 2 cm storio plokštelėmis. Išdėliokite plokšteles ir pabarstykite druska, palikite 10 minučių.
Tešlai kiaušinius suplakite su šaltu vandeniu, supilkite smulkia tarka sutarkuotą sūrį. Į tešlą suberkite papriką, česnakų miltelius, miltus ir druską, gerai išmaišykite.
Popieriniais rankšluosčiais pašalinkite nuo baklažanų drėgmę
.
Ant kiekvienos lėkštės paskleiskite faršą.
Visus baklažanų ir maltos mėsos sumuštinius apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kiekvieną sumuštinį pamerkite į tešlą
. Sumuštinį dėkite į tešlą ant keptuvės maltos mėsos puse į apačią.
Kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės kelis kartus nuolat apversdami.
Gausite įdomius ir neįprastus baklažanus su malta mėsa. Šį patiekalą galima patiekti vietoj kotletų su garnyru arba pomidorų padažu.