Sekite mus Facebook'e!
Bulvės yra vienas iš populiariausių ir prieinamiausių maisto produktų, turinčių daug sveikatai naudingų savybių. Pavyzdžiui, jos yra maistinių medžiagų šaltinis. Bulvėse yra vitaminų (C, B1, B2, B6), mineralų (kalio, magnio, fosforo) ir skaidulų. Šios medžiagos būtinos gerai sveikatai ir normaliam organizmo funkcionavimui
. Daržovė padeda stiprinti imuninę sistemą. Bulvėse esantis vitaminas C padeda stiprinti imuninę sistemą ir apsaugoti organizmą nuo infekcijų
. paruoškime kvapnią švelnią keptą bulvę
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- kefyras – 200 ml;
- pienas – 100 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- mielės – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio;
- miltai – 500 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- bulvės – 3 vnt;
- sūris – 100 g;
- žali svogūnai – 50 g;
- sviestas – 50 g;
- druskos – ⅓ šaukštelio.
Bulvių pyragėlių paruošimas:
Kiaušinių trynius pašalinkite, sumaišykite su kefyru ir pienu. Į mišinį supilkite mieles, supilkite augalinį aliejų ir plakite plaktuvu
. Į mišinį supilkite cukrų ir druską, suberkite miltus ir užminkykite minkštą elastingą tešlą. Toliau minkykite tešlą ant stalo rankomis, kol taps vientisa
. Palikite tešlą dubenyje po rankšluosčiu valandai
.
Tuo metu nuluptas bulves padalykite į dvi dalis ir virkite, kol bus paruoštos.
Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su virtomis bulvėmis ir svogūnais. Į įdarą įdėkite sviesto, įberkite druskos ir išmaišykite
. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 6 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 20-25 cm skersmens plokščią duoną.
Iškočiokite
tris plokštainį vienu sluoksniu,
prieš tai kiekvieną sluoksnį pabarstykite miltais
. 40 cm skersmens plokštainį iškočiokite, kiekvieną atskirai sulenkite.
Visą kiekvieno sluoksnio paviršių patepkite sviestu ir sudėkite plokštainį vieną ant kito. Du sujungtus sluoksnius uždenkite įdaru.
Ant įdaro uždėkite trečiąjį sluoksnį, užspausdami bulves viduje.
Sluoksnį padalykite į dvi dalis, o tada kiekvieną dalį dar į 5 dalis. Perteklinius kraštus galima nupjauti.
Kiekvieną įdarą susukite į ritinėlį ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Tą patį padarykite su likusiu įdaru ir trimis plonais sluoksniais
. Kiekvieną pyragą
patepkite
kiaušinio tryniu ir peiliu viršuje padarykite nedidelius kryžminius įpjovimus.
Pyragėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Rezultatas – minkštas bulvių pyragas. Šie pyragėliai atrodo neįprastai, jie sultingi ir aromatingi.
