Sekite mus Facebook'e!
Šiuolaikiniame pasaulyje daugelis žmonių nesirūpina tinkamai subalansuotu maistu. Dėl to žmonėms kyla virškinimo problemų ir valgymo sutrikimų. Kodėl taip svarbu nepraleisti pusryčių ir vakarienės
? Tinkamas pusryčių
valgymas
padeda kontroliuoti apetitą dienos metu ir išvengti persivalgymo. Vakarienė taip pat svarbi, nes padeda išvengti naktinio persivalgymo ir svorio augimo. Be
to, pusryčiai suteikia organizmui energijos, reikalingos dienos pradžiai. Vakarienė padeda atsigauti po dienos darbų ir pagerina miego kokybę.
Paruoškime keletą paprastų patiekalų pusryčiams ir vakarienei
.
Skanūs pusryčių blyneliai
Sudedamosios dalys blyneliams:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Jogurtas – 2 valg;
- miltai – 2 valg. šaukštai;
- sodos – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- Pomidorai – 1 vnt;
- Dešra – 50 g;
- Sūris – 50 g;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- krapai – ryšulėlis.
Lėkščių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite graikiško jogurto, suberkite miltus ir sodą. Mišinį pasūdykite ir išminkykite skystą tešlą.
Pomidorą ir dešrą supjaustykite nedideliais kubeliais
.
Susmulkinkite sūrį
ir susmulkinkite
krapus, petražoles bei žaliuosius svogūnus
.
Sudedamąsias dalis supilkite į tešlą, viską gerai išmaišykite
. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, dėkite šaukštą tešlos. Kepkite paplotėlius po dangčiu po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Gausite paprastas sultingas bulvytes. Iškepusius galite patiekti su grietine.
Skanūs vištienos kotletukai
Vištienos kotletų ingredientai:
- Vištienos filė – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Maltas česnakas – 1/2 šaukštelio;
- krapų – pora šakelių;
- sausos petražolės – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1/5 šaukštelio;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Miltai – 3 valg;
- Sūris – 50 g.
Vištienos kotletų paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės. Šinkem krapus ir petražoles, kartu su juodaisiais pipirais ir druska įberti į filė
. Sudedamąsias dalis išmaišyti, į mišinį supilti miltus ir vėl išmaišyti. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo mišinį
. Nedideles porcijas filė ir sūrio mišinio apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Iškepusius kotletus sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Taip nuo kotletų nutekės riebalų perteklius.
Sotūs plokštainiai su įdaru
Plokštainiams skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: dešra – 50 g;
- Pomidoras – 1 vnt;
- Sūris – 50 g;
- Saldžioji paprika – 1/2 vnt;
- Žaliasis svogūnas – kelios plunksnelės;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 3 šaukštai;
- Miltai – 4 valg. šaukštai;
- kepimo miltelių – žiupsnelis;
- Druska – 1/4 šaukštelio;
- džiovintų bazilikų – 1 šaukštelis;
- džiovintų česnakų – 1/2 šaukštelio.
Tortilijų ir įdaro paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, druską ir išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius, sausą baziliką ir sausą česnaką ir užminkykite tirštą tešlą.
Susmulkinkite žaliąjį svogūną, smulkiais kubeliais supjaustykite dešrą, papriką ir pomidorą
.
Sūrį smulkiai sutarkuokite, supilkite kartu su daržovėmis ir žolelėmis į tešlą
. Sumaišykite tešlą su įdaru ir dėkite ant keptuvės, pateptos augaliniu aliejumi. Kepkite plokštainį iš vienos pusės po dangčiu 10-15 minučių, o iš kitos pusės – tik 5 minutes.
Gausite greitą sotų plokštainį kiekvienai dienai. Į faršą taip pat galite įdėti kitų daržovių, dešrą pakeisti kumpiu.
