Sekite mus Facebook'e!
Nuo vaikystės esame įpratę valgyti skanius sausainius prie arbatos. Tačiau jei staiga parduotuvėje nerandate mėgstamų sausainių, tai puiki dingstis pasigaminti skanėstą namuose. Šis sausainių receptas nustebins jus savo paprastumu ir subtiliu skoniu.
Lydytas sūris „Draugystė” suteikia kepiniams ypatingo minkštumo ir malonų sūrumo atspalvį, kuris puikiai dera su saldumu.
Tokie sausainiai puikiai tinka prie rytinės kavos ar vakarinės arbatos, o jų paruošimas užims mažiausiai laiko.
Sausainių ingredientai:
- Miltai – 2 puodeliai;
- lydyto sūrio „Draugystė” – 2 vnt;
- cukraus – 5 šaukštai;
- kiaušinių – 2 vnt;
- vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- saulėgrąžų aliejaus.
Paruošimas:
Dvi lydyto sūrio „Družba” dalis išimkite iš pakuotės ir sutarkuokite smulkia tarka. Perkelkite į gilų dubenį. Įberkite 5 valgomuosius šaukštus cukraus. Į ingredientus įmuškite 2 vištų kiaušinius, vanilinį cukrų ir
išmaišykite šaukštu
.
Nepamirškite įberti kepimo miltelių. Tada supilkite per sietelį persijotus miltus. Tešla gaunasi minkšta ir šiek tiek lipni.
Iškočiokite mūsų ruošinį 5 mm storio sluoksniu. Naudodami formą išpjaukite sausainius.
Kepimui naudosime keptuvę. Pripildykite keptuvę aliejaus ir dėkite sausainius ant įkaitinto paviršiaus. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Sausainius paruošite greitai ir lengvai. Tikimės, kad šis receptas jums patiko. Gero apetito!
