Sekite mus Facebook'e!
Manoma, kad pirmoji itališka pica buvo pagaminta Neapolyje XVII amžiuje. Tai buvo apvali plokščia duona su pomidorais, česnakais, alyvuogių aliejumi ir žolelėmis. XIX a. dėl imigrantų pica ėmė plisti visoje Italijoje ir už jos ribų
. Šiandien yra daugybė picos rūšių, kurios skiriasi tešla, įdarais ir kepimo būdais. Pica tapo populiariu patiekalu visame pasaulyje, ją galima rasti įvairių šalių restoranų ir kavinių valgiaraščiuose
. Dabar pica ruošiama tiesiog visur
.
Pasaulyje yra milžiniškas picerijų skaičius, jos nenusileidžia nei sušibarams, nei mėsainiams
. paruoškime naminę picą ant bulvių
Ingredientai: 1:
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Bulvės – 400 g;
- Virtos dešros – 200 g;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas.
Bulvių picos paruošimas:
Bulves sutarkuokite stambia tarka, nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka. Panašiai sutarkuokite dešrą, sudėkite kartu su svogūnais į bulves
. Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite miltus ir viską gerai išmaišykite
.
Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto, sudėkite bulvių mišinį.
Kepkite ant silpnos ir vidutinės ugnies 12-13 min. uždengę dangčiu. Tada plokščia lėkšte apverskite picą į kitą pusę ir kepkite be dangčio 12 minučių.
Picą galite patiekti kaip bulvių plokštainį arba ant viršaus uždėti sūrio, pomidorų ir alyvuogių. Tai geras užkandis arba vakarienė visai šeimai.
