Sekite mus Facebook'e!
Manoma, kad gruziniškas sriubas paruošti gana sunku, tačiau taip nėra. Iš paprastų pupelių skardinės nesunkiai paruošite tikrą sodrų sheshamadi: sriubą, kurią daugelis renkasi už bet kokią mėsą.
Sriubai reikia 800 gramų konservuotų raudonųjų pupelių, 200 gramų svogūnų, 350 gramų bulvių, 4 skiltelių česnako, 30 gramų sviesto, 2 šaukštų augalinio aliejaus, tiek pat pomidorų pastos, 800 mililitrų vandens, 15 gramų šviežios kalendros, šaukštelis apynių-suneli, tiek pat raudonų dribsnių čili pipirų, pusę šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir 2 arbatinius šaukštelius druskos.
Storasienėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir įpilkite į jį sviesto, pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki skaidrumo.
Tada į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir įpilkite vandens. Išmaišykite, užvirkite ir virkite po dangčiu 15 minučių ant silpnos ugnies. Tada supilkite raudonąsias pupeles iš skardinės į keptuvę kartu su sultimis.
Ten pat dedame pomidorų pastos, pabarstome čili dribsniais, juodaisiais pipirais, suneli apyniais. Išmaišykite, užvirinkite ir virkite vos 10 minučių ant silpnos ugnies. Paskutinis prisilietimas: pabarstykite Sheshamadi susmulkinta kalendra ir česnaku, dalį sriubos sutrinkite ir galite supilti į dubenėlius.
Sheshamadi būtinai patiekite karštą ir su šviežia duona.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


