Sekite mus Facebook'e!
Krabų lazdelės yra populiarus produktas, dažnai naudojamas kulinarijoje. Jos gali būti baltymų šaltinis, jose taip pat yra vitaminų ir mineralų. Tačiau verta prisiminti, kad krabų lazdelių nauda priklauso nuo jų sudėties ir kokybės.
Kokybiškose krabų lazdelėse yra baltymų, kurie būtini augimui ir audinių atstatymui, vitaminų A, E, D, B1, B2 ir B9, taip pat kalcio, fosforo, magnio ir cinko. Tačiau verta nepamiršti, kad krabų lazdelėse dažnai būna daug druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų. Todėl jų vartojimas dideliais kiekiais gali būti žalingas sveikatai.
Papasakosime, kaip paruošti gardų užkandį iš krabų lazdelių.
Krabų užkandžio ingredientai:
- Sudedamosios dalys: lavašas – 200 g;
- krabų lazdelės – 200 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Sūris – 120 g;
- grietinė – 4 šaukštai;
- česnakas – 3 skiltelės;
- krapai – 10 g.
Krabų lazdelių paruošimas:
Česnako skilteles įspauskite į grietinę, išmaišykite. Sukramtykite krapus, suberkite į grietinę ir dar kartą išmaišykite
. Vieną iš pitos duonos riekelių patepkite grietinės sluoksniu.
Sutarkuokite sūrį stambia tarka, pabarstykite juo grietinės sluoksnį
. Sutarkuokite krabų lazdeles stambia tarka, sudėkite jas ant sūrio sluoksnio.
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, tada juos sutarkuokite smulkia tarka
. Krabų lazdelių sluoksnį uždenkite pita, kad jo paviršių pateptumėte grietine. Antrosios pitos paviršių apibarstykite smulkintais kiaušiniais, susukite į ritinėlį su įdaru viduje.
Suktinuką užklijuokite maistine plėvele ir valandai įdėkite į šaldytuvą.
Rezultatas – turime paprastą krabų lazdelių užkandį. Šį suktinuką galima supjaustyti griežinėliais arba patiekti visą.
