Sekite mus Facebook'e!
Blynai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų daugelyje pasaulio šalių. Tai maži purūs pyragėliai, pagaminti iš skystos tešlos ir kepti keptuvėje. Lietiniai
gali būti saldūs arba sūrūs, su įvairiais įdarais ir ingredientais.
Šiandien lietiniai žinomi visame pasaulyje. Yra daugybė bulvyčių receptų, kurie patenkins bet kokį skonį. Fritas galima gaminti iš kvietinių, avižinių, kukurūzų ar kitų miltų, pridedant vaisių, uogų, daržovių, sūrio, mėsos ir kitų produktų.
Paruoškime fritas su morkomis ir obuoliais
.
Ingredients:
- Morkos – 1 vnt;
- Obuolys – 1 vnt;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Rjazhenka – 300 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Miltai – 250 g.
Kepinių paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka, obuolį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite dubenyje.
Supilkite
į tą pačią ryžą, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir vaniliną, išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite šiek tiek tirštą tešlą
.
Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus augalinio aliejaus, dėkite kepinius ir kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus.
Antrąją pusę geriau kepti po dangčiu.
Gauname saldžias bulvytes su morkomis ir obuoliais. Kad aliejus nenutekėtų nuo kepinių, galite juos sudėti ant popierinio rankšluosčio.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
