Sekite mus Facebook'e!
Aštrios ir pikantiškos morkų salotos, kurias galite suformuoti žiedu ir patiekti kaip salotas, jomis galite pripildyti krepšelius arba užtepti ant skrebučių. Bet kuriuo atveju gausite labai originalų, aromatingą, skanų ir sveiką užkandį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- morkų, 2 vnt;
- virtų kiaušinių, 2 vnt;
- česnako pagal skonį;
- sūrio, 100 g;
- majonezas, kefyras arba natūralus jogurtas, 2 šaukštai;
- žolelių, granatų grūdelių, druskos.
Gaminimo procesas
Į šias salotas taip pat galite dėti bet kokių prieskonių ir aromatinių žolelių, skirtų daržovėms.
Morkas sutarkuokite smulkia tarka
. Kiaušinius ir sūrį taip pat sutarkuokite smulkia tarka
. Česnako berkite pagal skonį (kuo daugiau, tuo skaniau) ir sutarkuokite smulkia tarka
. Visus produktus sumaišykite ir užpilkite majonezu, kefyru arba natūraliu jogurtu.
Paragaukite
druskos, jei reikia, įberkite druskos ir įberkite mėgstamų prieskonių pikantiškumo
.

Dabar galite pagaminti paprastas salotas žiede ir papuošti granatų grūdeliais bei šviežių žolelių šakelėmis arba naudoti kaip įdarą krepšeliams, tartaletėms ar sumuštiniams.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


