Sekite mus Facebook'e!
Pasigaminkime paprastą braškių pyragą
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Vanilinis cukrus – 20 g;
- Cukrus – 60 g;
- Sviestas – 80 ml;
- Pienas – 100 ml;
- Miltai – 250 g;
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
- Braškės – 6 uogos.
Braškių pyrago gaminimas:
Kiaušinius išplakite mikseriu, suberkite vanilę ir klasikinį cukrų. Plakite ingredientus, kol smėlio grūdeliai ištirps.
Į kiaušinių mišinį supilkite ištirpintą sviestą ir pieną, suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tirštą tešlą. Supilkite tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Braškes supjaustykite griežinėliais ir sudėkite jas ratu į pyragą. Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Iškepus pyragą galima pabarstyti cukraus pudra ir papuošti braškėmis.

Rezultatas – kvapnus uogų desertas arbatai.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
