Sekite mus Facebook'e!
Ar dažnai namuose kepate blynus? Paprastai šis garsus patiekalas ruošiamas bent kartą per kelis mėnesius. Blynai yra skanūs ir sotūs, į juos galima suvynioti daugybę įdarų. Dėl šios priežasties blynus mėgsta ne tik paprastos namų šeimininkės, bet ir restoranų bei kavinių šefai.
Be to, blynams dėmesį skyrė ir mitybos specialistai. Pastaruoju metu sukurta daug dietinių blynų. Pavyzdžiui, blynai iš avižinių kruopų arba cukinijų. Papasakosime, kaip iškepti cukinijų blyną.
Cukinijų blynų ingredientai:
- Ingredientai: cukinija – 1 vnt;
- Bulvės – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Pienas – 250 ml;
- Miltai – 130 g;
- Kepimo milteliai – šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Cukinijų blynų paruošimas:
Bulves ir cukiniją sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite.
Atskirame dubenyje
plaktuvu iki vientisos masės suplakite
kiaušinius ir pieną
.
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir persijokite į dubenį su kiaušinių mase.
Į tešlą supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą sumaišykite su daržovių mase, pagal skonį įberkite smulkintų žaliųjų svogūnų ir krapų
.
Keptuvę
ištepkite augaliniu aliejumi, šaukštu paskirstykite tešlą ir suformuokite blyną
. Cukinijų ir bulvių blyną kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Šiuos blynus galima kepti arba nekepti. Jie gerai atšoka nuo keptuvės ir apetitiškai atrodo lėkštėje.
