Sekite mus Facebook'e!
Dabar salotas valgo maždaug pusė pasaulio gyventojų. Salotas lengva paruošti. Dauguma žmonių namuose visada turi visus ingredientus, iš kurių galima pasigaminti biudžetines salotas. Pavyzdžiui, iš daržovių ar vaisių. Verta
suprasti, kiek salotos gali padėti susidoroti su avitaminoze. Nuolat vartojant salotas su burokėliais, sumažėja inkstų akmenų rizika ir pagerėja odos būklė. Valgant kopūstų salotas mažėja cukraus kiekis kraujyje, mažėja svoris. Svarbu pasigaminti ne tik sveikų, bet ir skanių salotų. Parodykime vienas iš skanių salotų „Simpleton”.
Salotų „Prostachok” ingredientai:
- svogūnas – vnt;
- morkos – vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- česnako – skiltelė;
- ruginės duonos – 3 vnt;
- džiovintų česnakų – šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Salotų „Prostachok” paruošimas:
Supjaustykite nedidelius svogūnus kubeliais ir pakepinkite keptuvėje aliejuje iki auksinės spalvos. Morkas smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su keptais svogūnais salotinėje.
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
.
Kiaušinius sudėkite į salotinę, smulkiai įtrinkite česnaką
. Ruginę duoną supjaustykite nedideliais kubeliais, išdžiovinkite keptuvėje su druska ir džiovintu česnaku. Sudėkite džiovintą duoną į salotinę, pagal skonį pasūdykite ir užpilkite majonezu, išmaišykite.
Gausite biudžetines paprastas salotas kiekvienai dienai. Jos gali tapti dietinėmis, jei majonezą pakeisite grietine.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
