Sekite mus Facebook'e!
Keptuvėje galite gaminti ne tik kvapnias ir apetitą žadinančias keptas bulves, bet ir kitus gardžius bulvių patiekalus. Pavyzdžiui, traškius bulvių plokštainius. Viskas labai paprasta ir lengva, receptas pusryčiams ir greitam užkandžiui.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
- bulvių, 4 vnt. didelių;
- kiaušinių, 2 vnt;
- žaliųjų svogūnų ir prieskoninių žolelių, ryšulėlis;
- druskos, pipirų, prieskonių, aromatinių žolelių.
Gaminimo procesas
Bulves sutarkuoti stambia tarka, šiek tiek pasūdyti, išmaišyti ir palikti 10 min.
Iš bulvių masės išspausti skysčio perteklių.
Žaliuosius svogūnus ir pasirinktinai krapus – bulvės jų labai paiso, smulkiai supjaustyti.
Kiaušinius suplakti plaktuvu su druska, pipirais, aromatinėmis žolelėmis pagal skonį.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek augalinio aliejaus, sudėti tolygų bulvių sluoksnį, šiek tiek sutankinti ir ant viršaus supilti kiaušinių masę.
Kepkite ant silpnos ugnies po dangčiu apie 10 minučių.
Plokščia lėkšte apverskite plokštainį ir apkepkite antrąją pusę, kol iškeps
. Laikykite uždengtą dangtį, kad viršutinė, bulvių, pusė išliktų traški.
Padalykite plokštainį į porcijas ir patiekite su grietine, šviežių daržovių salotomis, lydyto sūrio ir česnakų užtepėlėmis bei kitais patiekalais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
