Sekite mus Facebook'e!
Jei į maltą mėsą pridėsite daržovių, gausite daug skanių, sultingų ir aromatingų kotletų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 300 g;
- bulvių, 1 kg;
- kiaušinio, 1 vnt;
- svogūno, 2 vnt;
- česnakas, 2 skiltelės;
- miltai, 1 valgomasis šaukštas;
- druska, prieskoniai, žolelės.
Kepimo procesas
Bulves išvirkite striukėje patogiu būdu, ant garų arba puode.
Mėsą ir svogūnus susmulkinkite blenderiu arba mėsmale
. Maltą mėsą pagardinkite druska ir prieskoniais
. Bulves atvėsinkite, nulupkite ir paverskite bulvių koše
.
Bulvių košę sumaišykite su malta mėsa ir svogūnais, žolelėmis, kiaušiniu, trintu česnaku, miltais ir prieskoniais pagal skonį.
Formuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.

Tokius minkštus kotletus patiekiu su bet kokiais garnyrais, naminiais padažais ir salotomis, marinuotomis daržovėmis.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


