Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Padažai, kuriuos galima paruošti per 5 minutes

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kad ir kiek parduotuviniai padažai savo skoniu prastesni už naminius, nėra daug tokių, kurie negaili poros valandų ruošdami tik vieną prieskonį pagrindiniam patiekalui. Bet receptas kitoks. Kulinarijos maniakai padažo ruošimui gali skirti pusdienį. Visiems kitiems yra greitesnių ir paprastesnių variantų. Tokie padažai bus verta alternatyva parduotuvėje pirktiems skystiems prieskoniams, o pats paruošimo procesas neužtruks ilgiau nei 5 minutes. Tereikia ingredientus sumalti ir sudėti į trintuvą

– BBQ padažas –
Prie ko patiekti: su mėsa ar paukštiena, kaip užkandį

Ką maišyti:

Viena 800 gramų skardinė skrudintų kubeliais pjaustytų pomidorų
1/2 stiklinės melasos
1/4 stiklinės medaus
3 valg. obuolių sidro actas
1 arb. maltų raudonųjų pipirų
1 arb. paprika
1 arb. česnako miltelių
1 arb. svogūnų milteliai
Druska pagal skonį

Metodas:
Sudėkite visus ingredientus į maišytuvą. Sutrinkite 1-2 minutes iki vientisos masės.

– kreminis alfredo padažas –
Su kuo patiekti: duonos lazdelėmis, sriuba, makaronais

Ką maišyti:

3-4 skiltelės česnako, nuluptos
1/2 stiklinės tarkuoto parmezano
1,5 stiklinės riebios grietinėlės
Druskos ir pipirų pagal skonį

Rekomenduojame:  Traškius agurkus marinuokite 1 litro indelyje: šis receptas tikrai jūsų nenuvils

Būdas:

Sudėkite visus ingredientus į blenderį. Sutrinkite, kol mišinys sutirštės.

– Marinara padažas
Prie ko patiekti: lazanija, pica, bet kokie makaronai, kotletai

Ką maišyti:
Viena 800 g skardinė nesmulkintų pomidorų, nuluptų ir nusausintų
3 skiltelių
česnako 1/4 svogūno, nulupto ir susmulkinto
1 valg. medaus (nebūtina)
1/2 stiklinės šviežių baziliko lapelių
Druskos pagal skonį

Metodas:
Pomidorus, česnaką, svogūną ir medų (jei naudojate) sudėkite į trintuvą. Tyrelė. Suberkite baziliką ir viską išmaišykite. Įberkite druskos pagal skonį.

– Enchilada padažas
Prie ko patiekti: sriubos, užkandžiai

Ką maišyti:

Viena 800 gramų skardinė skrudinti kubeliais pjaustyti pomidorai
1 pakelis (15 g) meksikietiško aštraus prieskonio
1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 jalapeno, išsėtus sėklomis
2 skiltelės
česnako 1/2 svogūno, nulupto ir susmulkinto
Druskos ir pipirų pagal skonį

Būdas:

Sudėkite visus ingredientus į blenderį. Sutrinkite 1-2 minutes iki vientisos masės.

– Avokadų grietinėlės padažas
Prie ko patiekti: skrudinta duona, užkandžiai, salotos, vištiena

Ką maišyti:

2 avokadai
1 citrinos sultys , 2
skiltelės česnako

Būdas:

Sudėkite visus ingredientus ir sutrinkite. Maišykite 1-2 minutes iki vientisos masės.

Rekomenduojame:  Pomidorų ir svogūnų užkandis: paslaptis slypi marinate

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.