Sekite mus Facebook'e!
Maniau, kad vištienos sultinį pasigaminti paprasta. Čia neįmanoma suklysti. Tačiau, kaip paaiškėjo, labai klydau ir viską dariau neteisingai. Juk vištienos sultinį, kaip ir iš kiaulienos, pirmą kartą reikia nusunkti.

Kodėl tai būtina daryti? Tai paprasta. Paukštiena, kuri patenka į parduotuvių lentynas, nėra pati ekologiškiausia. Niekas neprisipažins, kuo ji buvo šeriama, kiek antibiotikų buvo duota. Taigi iš mėsos reikia kuo labiau pašalinti visus tuos bjaurius dalykus.

Tam vištieną reikia pamirkyti pasūdytame vandenyje. Per kelias valandas iš skerdenos pasišalins didžioji dalis „chemijos”. Jei verdate sultinį, prieš tai jos mirkyti nereikia.
Užvirinkite vandenį su vištiena ir virkite penkias minutes. Po to nusunkite skystį. Putų verdant negalima pašalinti, vis tiek viską nuvarvinsite.

Mėsą nuplaukite ir vėl įpilkite vandens. Dabar galite gaminti įprastą patiekalą. Jis bus liesesnis, nes didžioji dalis riebalų pateks į pirmąjį sultinį. Be to, skystis bus skaidrus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
