Sekite mus Facebook'e!
Ananasai yra garsus traškus sausainis, gaminamas įvairiose šalyse. Lengvi, erdvūs ir aukso spalvos sausainiai savo pavadinimą gavo dėl to, kad yra panašūs į plonas džiovintų džiūvėsėlių šakeles. Iš paprastos tešlos, kepamos svieste, kol tampa traškios, ir gausiai apibarstytos cukraus pudra, gaminami khvorostai
gali būti klasikiniai, traškūs arba minkštesni, priklausomai nuo recepto. Seniau chvorostas buvo ruošiamas šventėms, o dabar jis tebėra mėgstamas skanėstas prie arbatos ar kavos.
Dėl paruošimo paprastumo ir nepamirštamo skonio šis skanėstas populiarus tarp šeimininkių visame pasaulyje.
Sudedamosios dalys: ananasai, ananasai, ananasai, ananasai, ananasai, ananasai, ananasai:
- Sudedamosios dalys: miltai – 130 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- degtinė – 2 šaukštai;
- vandens – 1 valgomasis šaukštas;
- vanilino – žiupsnelis.
Ananasų paruošimas:
Sumaišykite dubenyje kiaušinį su vandeniu, vanile ir degtine. Į skystį pamažu supilkite miltus, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą
. 30 minučių palikite tešlą po celofanu. Tada padalykite tešlą į dvi lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į ploną sluoksnį.
3-4 cm pločio juostelėmis padalykite tešlą į rombus. Kiekviename rombe padarykite nedidelę skylutę ir per ją išverskite vieną iš ištemptų kraštų.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir į jį įmeskite ananasus
.
Kepkite ananasus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Iš paprastų ingredientų gausite skanų, saldų ir lengvai paruošiamą ananasą. Iškepusį desertą galima apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
