Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių žino keptų bulvių su akordeono formos įdaru, įdarytu kumpiu arba šonine ir apibarstytu sūriu, skonį. Panašiu būdu galite paruošti originalų užkandį iš kiaulienos taukų ir suteikti jam gruziniško prieskonio. Taip paruošti kiaulienos taukai įgauna įdomų skonį ir yra gražūs patiekiant, todėl tinka net ir šventiniam stalui.
Užkandžiui paruošti geriau imti šviežius taukus su mėsos gyslomis, kad jie būtų minkšti. Taip juos bus lengviau įdaryti, o jų skonis bus daug subtilesnis.

Užkandžio ingredientai:
- 0,5 kg šviežių taukų;
- 5 šaukštai abchazų adžikos;
- druska ir pipirai;
- vienas svogūnas;
- viena česnako galva;
- krūvelė petražolių arba krapų.
Paruošimo būdas
Kiaulienos taukus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Atskirkite juos nuo odelės. Įpjaukite skersai iš abiejų pusių, bet ne per visą, kad gautųsi akordeono formos.

Užpildykite visus įpjovimus vienoje pusėje adžika. Ji turėtų būti tiršta, kad neištekėtų.
Susmulkinkite žalumynus ir česnaką. Sumaišykite ingredientus ir įberkite druskos. Šiek tiek paspauskite mišinį, kad žalumynai išskirtų sultis.
Kitą pusę įdarykite kiaulienos įpjovimus žolelių ir česnako mišiniu.

Įdarytus taukus pabarstykite pipirais ir druska. Atsargiai suvyniokite bloką į maistinę plėvelę, sandariai užveržkite ir padėkite į šaldytuvą.
Jei pageidaujate, ant kiaulienos galite dėti svogūnų žiedus, prieš tai juos marinuodami.

Kiaulienos taukus reikia 5 minutes palaikyti šaldytuve. Tada juos reikia įdėti į šaldiklį, kad sukietėtų. Taip kiaulienos taukai išlaikys formą ir nesubyrės pjaustant.
Užkandį galima patiekti su duona, garstyčiomis ir krienais.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
