Sekite mus Facebook'e!
Omletas yra tradicinis prancūziškas patiekalas. Jis atsirado Bessières mieste, kur buvo vadinamas „vištos dar”.
Valdant Napoleonui Bonapartui omletas tapo plačiau žinomas. Faktas tas, kad būtent omletu miestelio gyventojai maitino prancūzų vado kariuomenę.
Vėliau omletas peržengė Prancūzijos ribas ir tapo madingu patiekalu visoje Europoje
.
Dabar omletų aktualumas nemažėja
.
Todėl verta patiems pasigaminti plikytą omletą.
Omleto ingredientai:
- Kiaušinis – 8 vnt;
- Pienas – 400 ml;
- Druskos – žiupsnelis;
- Sviestas – 10 g.
Omleto paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Tuo metu į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, įberkite druskos ir sumaišykite komponentus, bet neperplakite.
Kiaušinių svoris turi būti lygus pieno svoriui, t. y. 400 g. Kiaušinių masę supilkite į sviestu išteptą formą.
Atkreipkite dėmesį! Formos sienelės turi būti ne žemesnės kaip 3-3,5 cm. Pageidautina naudoti 15×16 cm ploto formas.
Omletą kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Omletas iš pradžių orkaitėje turėtų pakilti, o paskui šiek tiek nusileisti.
Jei laikysitės kepimo taisyklių, gausite sodrų gražų omletą. Tai paprastas patiekalas, kuris gali tapti svarbia jūsų rytinio ritualo dalimi.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
