Sekite mus Facebook'e!
„Olivier” salotos arba jų interpretacija „Olivia” yra vienas populiariausių ir ikoniškiausių rusų virtuvės patiekalų. Jos užima ypatingą vietą ant šventinių stalų, ypač Naujųjų metų išvakarėse ir per kitas šeimos šventes. Tai salotos, turinčios turtingą istoriją ir daugybę paruošimo variantų, kurie daugeliui jų paragavusių žmonių neišvengiamai sukelia nostalgiškus jausmus
. Olivjė salotas XIX a. sukūrė prancūzas Lucienas Olivjė, Maskvos restorano „Ermitažas” šefas. Iš pradžių šis patiekalas buvo išskirtinės salotos, sudarytos iš retų ingredientų – vėžių drebučių, liežuvių, pievagrybių ir perlinių kruopų, pagardintos meistriškai paruoštu padažu.
Laikui bėgant receptas keitėsi, o atėjus sovietmečiui atsirado daug supaprastintų šių salotų versijų, todėl jos tapo prieinamos ir populiarios plačiajai visuomenei.
Sudedamosios dalys:
- Bulvės – 2 vnt;
- žaliųjų žirnelių – 190 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- boujenina – 300 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- marinuoti agurkai – 4 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- majonezas;
- druskos – žiupsnelis.
Salotų „Olivia” paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, marinuokite pagal pageidavimą. Nulupkite virtas bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka, sudėkite į kepimo žiedą, aptepkite majonezu
. Ant bulvių sluoksnio sudėkite žaliuosius žirnelius, uždenkite majonezo tinkleliu
.
Stambia tarka sutarkuokite bulvienę ir sumaišykite su svogūnais
. Mėsos sluoksnį sudėkite ant žaliųjų žirnelių, aptepkite majonezu. Sutarkuokite kietai virtus kiaušinius ir sudėkite juos ant mėsos sluoksnio, pasūdykite ir aptepkite majonezu
. Supjaustykite marinuotus agurkus ir sudėkite juos ant kiaušinių sluoksnio, aptepkite majonezu
.
Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant agurkų sluoksnio, ant viršaus užtepkite majonezo tinklelį.
Palikite salotas porai valandų šaldytuve, kad įsigertų. Gaunasi skanios salotos, analogiškos Olivier, bet originalesnės.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
