Sekite mus Facebook'e!
Obuolių džemas – tai desertas, gaminamas iš šviežių obuolių ir cukraus, virtų tol, kol vaisiai suminkštėja ir įgauna savitą skonį.
Šio skanėsto istorija siekia gilią praeitį, pirmieji paminėjimai randami senovės Rusijoje. Tais laikais žmonės žiemai ruošdavo uogas ir vaisius, kad aprūpintų savo šeimas atsargomis šaltuoju metų laiku. Vietoj paprasto cukraus dažnai buvo naudojamas medus
, o tokia uogienė buvo laikoma išskirtiniu patiekalu, kuris buvo patiekiamas ant kilmingų žmonių stalo. Obuoliai buvo ypač paklausūs dėl jų prieinamumo, gebėjimo ilgai išsilaikyti ir universalaus skonio
. Įdomu tai, kad senovėje obuolių uogienė buvo verdama variniuose induose, nes tikėta, kad taip ji tampa gintarinė ir skaidri. Dabar šis skanėstas vis dar siejamas su namų šiluma ir rūpesčiu.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: obuoliai – 1 kg;
- cukraus – 600 g.
Obuolių uogienės paruošimas:
Obuolius kruopščiai nuplaukite, išimkite šerdį. Obuolius sumalkite mėsmale kartu su žievele.
Sudėkite obuolius į storadugnę kepimo skardą, užpilkite cukrumi ir išmaišykite iki vientisos masės. Obuolius su cukrumi kepkite 150 laipsnių temperatūroje 1-2 valandas.
Kas 20 minučių pageidautina maišyti obuolių masę.
Jei norite tirštesnės uogienės, palikite ją orkaitėje bent 1,5 val.
Išvirusią uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais
.
Tokią uogienę galite laikyti spintelėje, rūsyje.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
