Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Obuolių uogienė pagal naują receptą. Anksčiau ją virdavau ant viryklės, bet šis būdas yra nuostabus – švarus ir be jokių purslų virtuvėje.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių džemas – tai desertas, gaminamas iš šviežių obuolių ir cukraus, virtų tol, kol vaisiai suminkštėja ir įgauna savitą skonį.

Šio skanėsto istorija siekia gilią praeitį, pirmieji paminėjimai randami senovės Rusijoje. Tais laikais žmonės žiemai ruošdavo uogas ir vaisius, kad aprūpintų savo šeimas atsargomis šaltuoju metų laiku. Vietoj paprasto cukraus dažnai buvo naudojamas medus

, o tokia uogienė buvo laikoma išskirtiniu patiekalu, kuris buvo patiekiamas ant kilmingų žmonių stalo. Obuoliai buvo ypač paklausūs dėl jų prieinamumo, gebėjimo ilgai išsilaikyti ir universalaus skonio

. Įdomu tai, kad senovėje obuolių uogienė buvo verdama variniuose induose, nes tikėta, kad taip ji tampa gintarinė ir skaidri. Dabar šis skanėstas vis dar siejamas su namų šiluma ir rūpesčiu.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: obuoliai – 1 kg;
  • cukraus – 600 g.

Obuolių uogienės paruošimas:

Obuolius kruopščiai nuplaukite, išimkite šerdį. Obuolius sumalkite mėsmale kartu su žievele.

Яблочное повидло по новому рецепту. Раньше варила на плите, но этот способ просто "восторг" — чисто и никаких брызг на кухне

Sudėkite obuolius į storadugnę kepimo skardą, užpilkite cukrumi ir išmaišykite iki vientisos masės. Obuolius su cukrumi kepkite 150 laipsnių temperatūroje 1-2 valandas.

Rekomenduojame:  Geriausias prancūziškos mėsos receptas: ji visada būna beprotiškai sultinga ir minkšta. Nežinau skanesnio recepto

Яблочное повидло по новому рецепту. Раньше варила на плите, но этот способ просто "восторг" — чисто и никаких брызг на кухне

Kas 20 minučių pageidautina maišyti obuolių masę.

Яблочное повидло по новому рецепту. Раньше варила на плите, но этот способ просто "восторг" — чисто и никаких брызг на кухне

Jei norite tirštesnės uogienės, palikite ją orkaitėje bent 1,5 val.

Išvirusią uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais

.

Яблочное повидло по новому рецепту. Раньше варила на плите, но этот способ просто "восторг" — чисто и никаких брызг на кухне

Tokią uogienę galite laikyti spintelėje, rūsyje.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *