Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Obuolių uogienė kaip vaikystėje: tiršta ir sodraus skonio.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepti orkaitėje paprasti obuoliai virsta ryškia, tiršta uogiene. Jokių taškymųsi ar vargo: vaisių tyrė, odelė ir cukrus troškinasi žemoje temperatūroje, pamažu tirštėdami. Gatavas desertas išlaiko sodrią spalvą, gerai išsilaiko ir gali būti naudojamas kepiniuose arba kaip saldus užtepas.

Sudedamosios dalys:
Obuoliai – 3 kg
Cukrus – 1 kg 800 g (skaičiuojant 600 g 1 kg tyrės)

Paruošimas:

Kruopščiai nuplaukite obuolius ir peiliu arba specialiu įrankiu išimkite šerdis. Obuolius, įskaitant odelę, sumalkite mėsmale. Odelė suteiks uogienei tirštos konsistencijos ir sodrios spalvos. Gautą tyrę supilkite į storasienį indą – keptuvę, katilą ar keptuvę. Įberkite cukraus 600 g 1 kg obuolienės. Gerai išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių Celsijaus, įdėkite kepimo formą su tyre į ją ir palikite pastovėti valandą–pusantros. Retkarčiais pamaišykite, kad tolygiai įkaistų. Po valandos uogienė bus skysta ir tinkama skrudinimui.

Jei norite tiršto marmelado, kepkite mišinį orkaitėje iki dviejų valandų. Kai uogienė pasieks norimą konsistenciją, išimkite ją ir supilkite karštą į sterilizuotus stiklainius. Nedelsdami užsandarinkite sterilizuotais dangteliais.

Rekomenduojame:  Hoshans yra 100 kartų skanesni už belyashi. Šis receptas yra dievo dovana: jie visada būna purūs ir purūs.

Stiklainius laikykite spintelėje arba sandėliuke. Ši uogienė puikiai tinka pyragams, sūrio pyragams, blynams arba tiesiog kaip saldus užtepėlė prie arbatos.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.