Sekite mus Facebook'e!
Kepti orkaitėje paprasti obuoliai virsta ryškia, tiršta uogiene. Jokių taškymųsi ar vargo: vaisių tyrė, odelė ir cukrus troškinasi žemoje temperatūroje, pamažu tirštėdami. Gatavas desertas išlaiko sodrią spalvą, gerai išsilaiko ir gali būti naudojamas kepiniuose arba kaip saldus užtepas.

Sudedamosios dalys:
Obuoliai – 3 kg
Cukrus – 1 kg 800 g (skaičiuojant 600 g 1 kg tyrės)
Paruošimas:
Kruopščiai nuplaukite obuolius ir peiliu arba specialiu įrankiu išimkite šerdis. Obuolius, įskaitant odelę, sumalkite mėsmale. Odelė suteiks uogienei tirštos konsistencijos ir sodrios spalvos. Gautą tyrę supilkite į storasienį indą – keptuvę, katilą ar keptuvę. Įberkite cukraus 600 g 1 kg obuolienės. Gerai išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių Celsijaus, įdėkite kepimo formą su tyre į ją ir palikite pastovėti valandą–pusantros. Retkarčiais pamaišykite, kad tolygiai įkaistų. Po valandos uogienė bus skysta ir tinkama skrudinimui.
Jei norite tiršto marmelado, kepkite mišinį orkaitėje iki dviejų valandų. Kai uogienė pasieks norimą konsistenciją, išimkite ją ir supilkite karštą į sterilizuotus stiklainius. Nedelsdami užsandarinkite sterilizuotais dangteliais.

Stiklainius laikykite spintelėje arba sandėliuke. Ši uogienė puikiai tinka pyragams, sūrio pyragams, blynams arba tiesiog kaip saldus užtepėlė prie arbatos.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

