Sekite mus Facebook'e!
Koldūnai tapo vienu populiariausių desertų Amerikoje. Vakaruose, ypač JAV, koldūnų vartojimo kultūra pasiekė naują lygį. Koldūnai siejami su policija. JAV policininkas bet kurioje įstaigoje gali nemokamai gauti koldūnų ir kavos. Dažnai policininkai dieną ir naktį patruliuoja kaimynystėje. Visiems išalkusiems policininkams kavinės siūlo specialias nuolaidas, kurių metu siūlomi duoniukai
. Žinoma, ne tik policija turėjo įtakos duoniukų aktualumui. Taip pat didelę reikšmę turi reklama televizijoje ir kine.
NVS šalyse koldūnai dažnai vadinami pyškiais
.
Papasakosime, kaip pasigaminti obuolių koldūnų.
Obuolių koldūnų ingredientai:
- kefyras – 200 ml;
- grietinės – 2 valg;
- kiaušinis – 2 vnt;
- cukraus – 2 valg;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- raugo – šaukštelis;
- miltai – 160 g;
- obuoliai – 3 vnt.
Obuolių keksiukų paruošimas:
Į dubenį sumaišykite kefyrą ir grietinę, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus pudros. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, dalimis į kefyrą suberkite birius produktus, išminkykite tešlą.
Obuolius nulupkite nuo žievės ir supjaustykite nedideliais gabalėliais
.
Sudėkite obuolius į tešlą, išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Šaukštu sukrėskite tešlą į šaukštą, panardinkite į aliejų ir kepkite.
Išimkite tešlos keksiukus dantytu šaukštu ant popierinio rankšluosčio ir leiskite aliejui nutekėti.
Jei obuoliai sultingi, maišydami su tešla galite įberti šaukštą miltų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
