Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Obuolių skiltelės sirupe žiemai – geriau nei bet koks marmeladas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis žiemai skirtų obuolių sirupe receptas yra vienas mėgstamiausių, kurį man perdavė mama. Obuolių skiltelės tampa skaidrios, marmelado skonio ir puikaus aromato. Analogiškai galite gaminti su kriaušėmis arba abrikosais.

Tam mums reikės:

  • Reikės: 1 kg obuolių;
  • 1 kg cukraus;
  • 300 ml vandens;
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių.

Mirkymui:

  • 1 litras vandens;
  • 1 valgomasis šaukštas valgomosios sodos

Gaminimo procesas:

Obuolius nulupkite nuo žievelės, išpjaukite šerdį ir supjaustykite griežinėliais.

Atskirame dubenyje sumaišykite 1 l vandens ir 1 valgomąjį šaukštą sodos, gerai išmaišykite. Suberkite į jį obuolius, pridėkite sunkų daiktą (pvz., lėkštę), kad vaisiai neišplauktų. Palikite 6 valandoms arba per naktį.

Nusunkite vandenį, gerai nuplaukite obuolius.

Puode paruoškite sirupą: įpilkite 300 ml vandens, suberkite 1 kg cukraus, užvirinkite ir virkite, kol cukrus ištirps.

Į verdantį sirupą sudėkite obuolių skilteles. Virkite juos 20-25 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Pabaigoje įpilkite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių (arba 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties) ir virkite dar porą minučių.

Paruoštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Puikiai laikoma spintelėje. Tokias obuolių skilteles taip pat naudoju pyragams arba kaip kepinių įdarą, bet be sirupo.

Rekomenduojame:  Traškūs pyragaičiai ir neįprastas kremas. Neįtikėtinai skanus papirosų tortas

Šis receptas puikiai tinka žiemos arbatos vakarėliui arba desertams gardinti.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *