Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragas – tai desertas, kuriame dera tešlos minkštumas ir saldžiarūgštis obuolių skonis. Jį galima paruošti pagal skirtingus receptus, tačiau jis visada išlieka daugelio žmonių mėgstamu skanėstu
. Obuolių pyragas gali būti atviras arba uždaras, įdarytas šviežiais arba keptais obuoliais, su cinamonu, vanile ar kitais prieskoniais. Jie puikiai tinka šeimos arbatėlei ar šventiniam stalui.
Dėl savo paprastumo ir universalumo obuolių pyragas tapo vienu populiariausių desertų visame pasaulyje.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: obuoliai – 600 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukrus – 160 g;
- vanilės – žiupsnelis;
- miltų – 160 g.
Obuolių pyrago paruošimas:
Obuolius nulupkite, supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis, išimkite sėklalizdžius. Obuolių skilteles galite apipilti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų
. Tešlai sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vanile, išplakite iki purumo. Į purią kiaušinių masę persijokite miltus ir užminkykite tešlą
. Į tešlą sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite.
Supilkite pyragą į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
Pirmąsias 20 kepimo minučių negalima atidaryti orkaitės. Gausite puikų klasikinį obuolių pyragą, kurį iškepus galima apibarstyti cukraus pudra.
