Sekite mus Facebook'e!
Jogurtas yra labai skanus ir sveikas patiekalas, kurį mėgsta visi – nuo mažo iki didelio. Kokybiško produkto kaina parduotuvėje yra nemaža, todėl daugelis žmonių jau seniai jį gamina namuose.
Geriausia pirkti naminį pieną, kuriame yra pakankamas procentas riebalų. Užvirinkite ir atvėsinkite iki 40-42 laipsnių temperatūros. O jei jau turite virinto pieno, tiesiog pašildykite jį iki šios temperatūros.
Patarimas: temperatūrą galima patikrinti paprastai: įmerkite pirštą į pieną ir, jei jis tiesiog karštas, nenusideginate, bet jaučiate, kad jis tiesiog karštas, vadinasi, temperatūra normali.
Jei į labai karštą pieną įdėsite raugo, jogurto negausite
. Šiandien
raugo
galima nusipirkti parduotuvėje arba vaistinėje
. Masę išmaišykite (raugo paketėliai skirti skirtingiems kiekiams, todėl atidžiai perskaitykite instrukcijas).
Trys jogurto gaminimo būdai:
- supilkite masę į jogurtui skirtus indus (tiesiog stiklinius indelius) ir įdėkite juos į multivariklio dubenį bei įjunkite programą „jogurtas”. Arba nustatyti rankinį režimą – 8 valandas 40 laipsnių temperatūroje. Pieną taip pat galima tiesiog supilti į patį dubenį;
- stiklinius indelius su mase įdėti į daržovių džiovyklą (orkaitę) ir taip pat nustatyti 8 valandas ir 40 laipsnių temperatūrą;
- puodą (geriausia imti su storu dugnu ir sienelėmis) su pieno mase apvyniojame šilta antklode arba pūkine striuke ir paliekame 8-10 val.
Panaudoję vieną iš jogurto virimo būdų, 1 valandai įdėkite jogurtą į šaldytuvą, kad jis taptų tirštesnis.

Taip lengvai, nors ir ne greitai, galima pasigaminti natūralų, skanų gėrimą, kurį vėliau dar galima sumaišyti su uogomis ar vaisiais, tiek šviežiais, tiek šaldytais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


