Sekite mus Facebook'e!
Miltai yra jūros žuvis, kurioje yra daug naudingų medžiagų. Joje yra daug baltymų, kuriuos organizmas lengvai virškina, taip pat vitaminų A, PP, B1, B2, B6, B9 ir mineralinių medžiagų. Tarp jų daug fosforo, kalio, sieros, jodo, magnio ir geležies
. Dėl savo sudėties miltai yra naudingi žmogaus sveikatai. Ji padeda stiprinti kaulus ir dantis, gerina smegenų veiklą ir padeda normalizuoti cholesterolio kiekį kraujyje.
Polinezė
yra dietinis produktas, kuris tinka žmonėms, stebintiems savo mitybą
. Paruoškime sultingą ir švelnią polinezę namuose.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: menkė – 2 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- grūdinės garstyčios – valgomasis šaukštas;
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- lauro lapas – 2 vnt;
- grietinė – 150 g;
- grietinėlė – 150 g.
Keptų lašišų gaminimas:
Išvalytą lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais, įberkite druskos ir pipirų. Į lašišą įdėkite garstyčių, išmaišykite ir palikite marinuotis 10 minučių.
Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų, porą minučių pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Supjaustykite morkas nedideliais strypeliais ir siųskite prie svogūnų, kepkite 3-4 minutes ir pasūdykite.
Į daržoves įmeskite porą lauro lapų, kepkite dar 2-3 minutes. Į kepimo formą sudėkite polocką, ant jo uždėkite daržovių apkepą.
Į grietinę supilkite grietinę, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite. Ant daržovių sluoksnio užpilkite grietinės ir grietinėlės mišinį.
Žuvį grietinės padaže su daržovėmis kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Iškepusį patiekalą galite apibarstyti smulkintais žaliaisiais svogūnais.
Gausite sultingą keptą menkę kartu su daržovių garnyru.
