Sekite mus Facebook'e!
Kopūstų suktinukams pagaminti reikės:

kopūstų;
- 2 morkų;
- česnako;
- juodųjų pipirų;
- 1 litro vandens;
- 2 šaukštai melasos;
- ½ valgomojo šaukšto cukraus;
- 100 ml augalinio aliejaus;
- ⅓ valgomojo šaukšto acto;
- 3 lauro lapai;
- 7-8 žirnelių juodųjų pipirų.

Paimkite žiedinį kopūstą ir nupjaukite trečdalį viršūnės. Likusią dalį atskirkite į lapus. Sudėkite juos į puodą ir išvirkite. Taip bus lengviau juos suvynioti į vamzdelius. Svarbiausia jų nepervirti.
Atvėsinkite juos ir supjaustykite į dvi/keturias dalis, kaip jums patinka. Būtinai pašalinkite storą viduryje esančią gyslą. Sutarkuokite morkas tarka. Įdėkite česnako ir pipirų. Mišinį dėkite ant kiekvieno lapo gabalėlio.
Suvyniokite arba sulankstykite į voką. Sudėkite į patogų indą stora eilute.
Užvirinkite vandenį, supilkite druską ir cukrų ir virkite 5 minutes. Įdėkite lauro lapą, pipirus ir liesą aliejų. Marinatui užvirus, supilkite actą. Kai skystis užvirs trečią kartą, užpilkite jį ant suktinukų. Ant viršaus uždėkite lėkštę, kad suktinukai būtų visiškai apsemti skysčio.

Po 24 valandų kambario temperatūroje užkandis bus paruoštas. Jį reikėtų laikyti šaldytuve.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
