Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuostabus kreminis desertas per 5 minutes. Nereikia kepti, mažai kalorijų ir puikiai tinka prieš miegą.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis subtilus braškių ir varškės desertas pagaminamas vos per kelias minutes, tačiau atrodo stulbinamai. Varškės ir pieno pagrindas tampa purus ir kreminis, o uogų gabaliukai suteikia ryškų, gaivų skonį. Mišinys greitai sustingsta šaldytuve, todėl kepimo nereikia – tai lengvas ir sveikas desertas su ryškiu braškių skoniu ir subtilia varškės tekstūra.

Ingredientai:
Braškės (arba bet kurios kitos uogos) – 500 g
Varškė – 400 g
Pienas – 200 g
Cukrus – 100 g (arba pagal skonį)
Vanilinis cukrus – 1 arb. šaukštelis
Želatina – 15 g
Vanduo – 90 g

Paruošimas:

Braškes nuplaukite, pašalinkite kotelius ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Jei uogos mažos, palikite jas visas. Į dubenį sudėkite varškę, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų. Sutrinkite iki vientisos masės. Jei neturite trintuvo, varškę perkoškite per sietelį ir gerai sumaišykite su likusiais ingredientais. Sumaišykite želatiną ir vandenį ir palikite, kol suminkštės.

Kai mišinys suminkštės, jį trumpais intervalais kaitinkite ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje, nuolat maišydami. Želatina turi visiškai ištirpti ir virsti skysčiu. Į ištirpintą želatiną įberkite porą šaukštų kreminio sūrio, išmaišykite iki vientisos masės ir tik tada sumaišykite su pagrindiniu mišiniu. Dar kartą gerai išmaišykite.

Rekomenduojame:  Tobulas kremo receptas! Tirštas ir kaip tik reikiamo kiekio saldumo.

Į varškės mišinį įmaišykite braškes, tolygiai jas paskirstydami. Mišinį supilkite į maistine plėvele išklotą skardą, išlyginkite paviršių ir šaldykite bent 2 valandas, geriausia per naktį. Kai desertas sustings, uždenkite skardą lėkšte, apverskite ir nuimkite maistinę plėvelę. Supjaustykite porcijomis arba padalinkite į formeles.

Gatavas desertas yra labai minkštas, lengvas ir purus. Jis išlaiko formą, tačiau tirpsta burnoje. Universalus varškės pagrindas leidžia eksperimentuoti su bet kokiais vaisiais ar uogomis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.