Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuostabus ir skanus duonos pakaitalas! Greita ir paprasta! Turkiška duona „Bazlama“

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Magija keptuvėje!

Ingredientai

6 porcijoms:

500 g kvietinių miltų
10 g cukraus
160 ml šilto pieno
170 ml šilto vandens
10 g sausų kepimo mielių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
10 g druskos

įdarui:

4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 džiovintas chorizo ​​pipiras (nebūtina)
petražolių pagal skonį
rupi druska pagal skonį

Minkščiausia ir puriausia turkiška duona, kokią tik esate ragavę, pagaminta pagal šį receptą. Jai nereikia orkaitės ir vos per kelias minutes turėsite tobulą duoną valgymui ar net užkandžiams.

Šiandien gaminame gardžią, minkštą ir purią turkišką duoną, panašią į lavašą, bet minkštesnę. Ji taip pat būdinga Azijos virtuvei, kur dažniausiai gaminama prie patiekalų.

Duona kepama keptuvėje, kur kyla dėl sausų mielių, o keli lašai alyvuogių aliejaus, džiovintų chorizo ​​dribsnių, petražolių ir rupios druskos labai sustiprina skonį.

Galite jį naudoti kaip garnyrą arba kaip empanadą ir įdaryti jums labiausiai patinkančiais ingredientais.

Receptas: Kaip pasigaminti minkštą ir purią turkišką duoną

  1. Į indą įpilkite pieno ir vandens, kelias sekundes pašildykite mikrobangų krosnelėje. Suberkite sausas mieles ir maišykite, kol gerai susimaišys ir neliks gumulėlių. Suberkite cukrų ir baikite maišyti.
  2. Dabar paimkite persijotus miltus ir druską, sumaišykite ir sujunkite su skysčiu, toliau minkykite rankomis ir įdėkite 3 šaukštus sviesto.
  3. Dar kartą perminkykite ir palikite dubenyje su keliais lašais aliejaus. Uždenkite maistine plėvele ir audiniu dviem valandoms, kad tešla pakiltų.
  4. Praėjus laikui, tešlą padėkite ant lengvai miltais pabarstyto darbinio paviršiaus. Lengvai paminkykite, suformuokite didelį rutulį ir padalinkite jį į šešias dalis. Kiekvieną dalį atskirai susukite į rutulį.
  5. Uždenkite visus rutuliukus 10 minučių, kad jie pailsėtų, tada vėl perminkykite ir kočėlu iškočiokite apskritimą, kol jie pasieks 0,5 cm storį ir 20 cm skersmenį.
  6. Įkaitinkite 24 cm skersmens keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite kelis lašus aliejaus ir, kai įkais, sudėkite paplotėlį ir kepkite pusę minutės. Dar kartą apverskite ir sumažinkite kaitrą. Pakartokite su šešiomis porcijomis ir sudėkite jas ant indo, uždengto rankšluosčiu.
  7. Padažui paruošiame 4 šaukštus aliejaus ir susmulkiname (nebūtina) džiovintų pipirų bei petražolių, kurias suberiame į aliejų, kiekvieną paplotėlį patepame teptuku ir pabarstome rupia druska. Galime patiekti juos šiltus su maistu kaip garnyrą. Skanaus!
Rekomenduojame:  Žiemos vyšnių pyragas. Tikra kulinarinė pasaka: paprastas kefyro receptas

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.