Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nuostabus desertas, kuris per 5 minutes pakeis ledus. Pagamintas iš varškės, kondensuoto pieno ir kakavos.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skirtingai nuo parduotuvėje pirktų saldumynų, kuriuose dažnai būna cukraus pertekliaus ir nesveikų ingredientų, tokių kaip rafinuotas augalinis aliejus, šis naminis desertas yra ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis. Jį paruošti užtrunka tik 5 minutes, visa kita – laiko klausimas šaldytuve.

Sudedamosios dalys:
600 g varškės (riebumas pagal skonį, geriausia vidutinės konsistencijos)
1 skardinė kondensuoto pieno
30 ml grietinės (pageidautina 20 % riebumo)
30 g kakavos miltelių
30 g želatinos
100 ml karšto vandens (ne verdančio vandens, apie 70–80 °C)

Žingsnis po žingsnio receptas:
1. Suberkite želatiną į gilų dubenį arba puodelį. Užpilkite 100 ml karšto vandens. Greitai išmaišykite šaukštu arba šluotele, kad neliktų gumulėlių. Palaikykite 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol visiškai ištirps. Mišinys turi būti skystas ir vientisas, be grūdelių. Prieš supildami į varškės masę, atvėsinkite iki šiltos būsenos.

2. Giliame dubenyje šaukštu arba šakute lengvai sutrinkite 600 g varškės. Supilkite kondensuotą pieną. Viską išplakite trintuvu (panardinamuoju arba stacionariu), kol gausite vientisą, kreminę masę be gumulėlių.

Rekomenduojame:  Naminė „Nutella“. Privalote išbandyti šį receptą, jis yra pats geriausias!

Patarimas: jei varškės sūris sausas, galite įpilti 1–2 šaukštus pieno arba grietinėlės.

3. Atskirai plakite 30 ml grietinės mikseriu dideliu greičiu 1–2 minutes. Grietinė turi tapti puri ir šiek tiek puri, bet nevirsti sviestu.

4. Sumaišykite išplaktą grietinę su varškės sutirštėjusia mase. Švelniai išmaišykite, kad išliktų puri. Supilkite atvėsusią želatiną ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.

5. Gautą masę padalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną iš jų įberkite 30 g per sietelį persijotų kakavos miltelių. Šią dalį plakite mikseriu iki vientisos šokolado spalvos. Antrąją pusę palikite be priedų – ji bus vanilinė arba neutrali.

6. Supilkite vieną masės dalį į formą, tada antrą dalį – galite sluoksniuoti arba atsargiai išmaišyti, kad gautumėte marmuro efektą. Naudokite silikoninę formą, stiklinį dubenį arba indą. Išlyginkite viršų ir uždenkite maistine plėvele arba dangčiu.

Patarimas: galite naudoti ledų formeles, kad svečiams sukurtumėte gražų desertą.

7. Formą įdėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms, o dar geriau – per naktį. Per šį laiką želatina sukietės, o desertas taps elastingas ir minkštas.

Rekomenduojame:  Grill obuolių pyragas: desertinis atradimas vasaros vakarams

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.