Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai yra vienas populiariausių konditerijos gaminių pasaulyje. Sausainių pardavimai yra tokie pat dideli kaip ir kitų saldumynų.
Pavyzdžiui, Italijoje tokie sausainiai yra biscotti – sausi sausainiai su riešutais ir džiovintais vaisiais, taip pat cantucci – sausainiai su migdolais ir apelsinų žievelėmis
Prancūzijoje aktualūs ptifour sausainiai – maži sausainiai su įvairiais įdarais. Dabar populiarėja macarons – sausainiai iš migdolų miltų su grietinėlės įdaru.
Paruoškime paprastus naminius sausainius, kurių viduje bus netikėtas įdaras
.
Tešlos ingredientai:
- Sviestas – 100 g;
- grietinės – 80 g;
- kiaušinio trynys – 1 vnt;
- cukraus – 30 g;
- miltai – 240 g;
- rauginimo medžiaga – ½ šaukštelio.
Įdarui skirti ingredientai:
- Kiaušinio baltymas – vnt;
- cukraus – 40 g;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis.
Biskvito paruošimas:
Sumaišykite sviestą, cukrų, kiaušinį ir grietinę, išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite ½ miltų ir kepimo miltelių ir užminkykite tešlą
. Minkydami palaipsniui supilkite likusią tešlą ir suformuokite sausainius. Tešlą palikite po celofanu ir 15-20 min. padėkite į šaldytuvą
. Įdarui mikseriu išplakite kiaušinio baltymą su druska, klasikiniu ir vaniliniu cukrumi. Paskutinį kartą įbėrus cukraus, mišinį plakite 5-7 minutes. Graikinius riešutus susmulkinkite iki trupinių ir supilkite į mišinį, išmaišykite.
Šaltą tešlą padalykite į mažus gabalėlius ir suformuokite 20 rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į nedidelį paplotėlį ir sudėkite į jį įdarą
. Uždenkite įdarą paplotėlio viduje ir susekite siūlę.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Gausite lengvus varškės sausainius. Prieš kepant į įdarą taip pat galite įdėti sultenių ar kitų džiovintų vaisių.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
