Pupelių salotos – tai patiekalas, kuriame dera maistingumas, skonis ir nauda. Dėl didelio baltymų kiekio pupelės dažnai tampa alternatyva mėsai, ypač vegetariškuose receptuose. Jos puikiai sugeria kitų ingredientų – šviežių daržovių, rūkytos mėsos, žolelių ar pikantiškų padažų – skonį.
Pupelių salotos gali būti šaltos arba šiltos, nesudėtingos paruošti ir turtingos skonio. Tai puikus pasirinkimas pietums biure ir vakarienei su šeima – sočios, sveikos ir įvairios.
Papasakosime, kaip paruošti salotas su pupelėmis
Ingredientai: 1:
- Konservuotos raudonosios pupelės – 200 g;
- Šviežias agurkas – 1 vnt;
- Virti kiaušiniai – 3 vnt;
- marinuotas svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- petražolės – 20 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų;
- grietinė – 2 šaukštai.
Salotų su pupelėmis paruošimas:
Supjaustykite marinuotą svogūną ketvirčiais žiedų, agurką supjaustykite nedideliais kubeliais. Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais, sudėkite į salotinę su svogūnais ir agurkais, suberkite pupeles
, į mišinį įtrinkite česnako skiltelę, susmulkinkite petražoles, įberkite druskos ir pipirų. Į salotas įpilkite grietinės, gerai išmaišykite.
Gausite skanių paprastų pupelių salotų. Tai geras būdas pradžiuginti šeimą nauju patiekalu.