Sekite mus Facebook'e!
Apie ką dar galima pasvajoti po sunkios darbo dienos?
Sudedamosios dalys:
- 2 vidutinės vištienos krūtinėlės;
- 1 svogūnas;
- 3-4 šaukštai grietinės;
- 1-2 šaukštai majonezo;
- druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos;
- 1-2 skiltelės česnako.
Nuostabi vištienos krūtinėlė grietinės padaže. Žingsnis po žingsnio receptas
- Prieš kepdami vištienos filė su grietine, atlikite reikiamus paruošiamuosius darbus. Paimkite svogūną, nulupkite jį ir padalinkite galvą į 4 dalis, supjaustykite pusžiedžiais.
- Įjunkite degiklį ant silpnos ugnies, įdėkite keptuvę, supilkite į ją aliejų. Kai įkais, suberkite susmulkintą svogūną.
- Nuplaukite krūtinėlę, supjaustykite ją mažomis juostelėmis. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite vištienos krūtinėlę į keptuvę. Kepkite filė, kol lengvai apskrus, tada įberkite druskos. Mėsą pagardinkite paprika ir gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Toliau mėsą reikėtų pabarstyti pipirais, kad ji būtų skanesnė.
- Pasigaminkime padažą mėsai iš grietinės. Sumaišykite kelis šaukštus grietinės ir majonezo, sudėkite ant vištienos. Tada uždenkite dangčiu ir troškinkite mėsą kelias minutes.
- Paskutinis žingsnis po žingsnio vištienos filė ruošimo grietinės padaže etapas yra česnako įdėjimas, kuris suteiks pikantiškumo. Norėdami tai padaryti, supjaustykite porą skiltelių mažais gabalėliais, supilkite į mėsą, išmaišykite. Troškinkite dar apie 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
