Sekite mus Facebook'e!
Kokosų pyragas – nuostabus skanėstas, kuriame dera saldumas, skonis ir unikali tekstūra, todėl kiekvienas kąsnis suteikia neįtikėtiną pojūtį.
Šis desertas išpopuliarėjo dėl savo lengvumo, primenančio tropinius malonumus ir atostogų paplūdimyje atmosferą. Kokosas – egzotiškas ingredientas, kuris paprastą kepinį gali paversti kulinariniu šedevru
. Kokosas, kaip pagrindinis ingredientas, nuo seno naudojamas kulinarijoje, ypač karštuose atogrąžų regionuose. Pietryčių Azijoje, Lotynų Amerikoje ir Karibų jūros regione kokosai tapo neatsiejama vietinės virtuvės dalimi
. Rusijos virtuvėje kokosų drožlių pyragaičiai pradėjo populiarėti pastaraisiais dešimtmečiais, ypač plintant kepiniams, kurių pagrindą sudaro tropiniai vaisiai ir riešutai.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: miltai – 200 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- augalinis aliejus – 100 g;
- grietinė – 150 g;
- cukraus – 150 g;
- vanilinio cukraus – 20 g;
- kokosų drožlės – 50 g;
- rauginimo medžiaga – 2 šaukšteliai;
- sodos – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- bananas – 2 vnt.
Trupinių ingredientai:
- Sviestas – 50 g;
- cukraus – 3 valg;
- miltų – 7 valg.
Pyrago su kokosų trupiniais paruošimas:
Išmaišykite kiaušinius su klasikiniu ir vaniliniu cukrumi, druska, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į kiaušinių masę įmaišykite grietinę, sodą, miltus ir kepimo miltelius, kruopščiai išmaišykite tešlą. Supilkite
tešlą į kepimo formą, ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytus bananus. Trupiniams sviestą sumaišykite su cukrumi ir miltais,
trupiniais apibarstykite pyrago viršų, tada – kokoso drožlėmis
.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Gausite paprastą, bet skanų desertinį pyragą. Kokoso drožlės ir bananai šiam pyragui suteikia ypatingo skonio.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


