Sekite mus Facebook'e!
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su pesto padažu sluoksniuotos tešlos kepiniuose – skanus ir paprastas patiekalas, užkandis, kuris tinka prie bet kokio garnyro ir salotų. Produktus vartokite pasirinktais kiekiais.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- vištienos krūtinėlės;
- pesto padažo;
- sluoksniuotos tešlos;
- prieskonių, druskos.
Kepimo procesas
Krūtinėlę nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais
. Mėsą supjaustykite griežinėliais ir pamarinuokite
. Kotletus pasūdykite ir pabarstykite pipirais, palikite šiek tiek pasimarinuoti.

Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi
, sudėkite mėsą, ant viršaus užtepkite gerą sluoksnį pesto padažo ir išlyginkite.

Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir supjaustykite plonomis juostelėmis
. Tešlos juosteles dėkite ant mėsos taip, kad jos uždengtų mėsą.

Apšlakstykite augaliniu aliejumi.

Kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių, tačiau pažiūrėkite į savo orkaitę – tešla turi būti gerai parudavusi.

Mėsos nepjaustykite plonais griežinėliais – gabaliukai turi būti didesni, šiek tiek apkepkite, kad patiekalas būtų sultingas.
Tie, kurie nemėgsta pesto padažo, gali naudoti bet kokį kitą padažą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


