Sekite mus Facebook'e!
Švelnūs ir sultingi cukinijų kotletai su svogūnais – puiki alternatyva mėsos patiekalams.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
cukinijų, 2 vnt.;
– kiaušinių, 2 vnt
.;
– majonezo, 1 valgomasis šaukštas
; – svogūno, 1 vnt.;
– batono, pusė; –
miltų, 1 valgomasis šaukštas
; – džiūvėsėlių, 3 valgomieji
šaukštai; – česnako
; – druskos, pipirų, kalendros.
Kepimo procesas
Cukiniją sutarkuoti stambia tarka ir pasūdyti, palikti 10 min.
Svogūnus supjaustyti gabaliukais ir susmulkinti blenderiu.
Batoną užpilti vandeniu arba pienu, o kai suminkštės, nuspausti ir sutrinti blenderiu
.
Cukiniją išspauskite nuo drėgmės pertekliaus, sumaišykite su svogūnų mase ir batonu, įmaišykite kiaušinį ir majonezą
. Česnaką berkite pagal skonį ir susmulkinkite presu, įmaišykite į cukinijų masę.
Pasūdykite, papipirinkite,
įberkite
kalendros
.
Patarimas: kalendra čia reikalinga tam, kad kotletai būtų labai panašūs į mėsos kotletus.
Suberkite
džiūvėsėlius
ir miltus, gerai išmaišykite faršą ir suformuokite kotletus.
Panardinkite kotletus į džiūvėsėlius ir kepkite juos augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos.
Dėkite kotletus ant popierinių rankšluosčių, tada dėkite į lėkštę.
Patiekite su grietine ir bulvių koše, bet kokiu garnyru
.
