Sekite mus Facebook'e!
Vienas paprasčiausių ir greičiausių boujenina receptų. Mėsa gaunasi labai minkšta, pikantiška, skani, puikiai tinka sumuštiniams ir salotoms pjaustyti. Geriausia gaminti iš kiaulienos sprandinės – ši mėsos dalis būna sultingiausia ir minkščiausia.
Gaminti reikės šių ingredientų:
- Kiaulienos (karkos), 1 kg;
- verdančio vandens, 500 ml;
- druskos, 2 šaukšteliai;
- česnako, 4 skiltelių;
- lauro lapai, 10-15 vnt.
Virimo procesas
Padarykite mėsoje įpjovas visame paviršiuje ir iš visų pusių.
Į įpjovas įdėkite česnako skilteles
. Įtrinkite mėsą druska iš visų pusių
. Kepkite mėsą augaliniame aliejuje ant didelės ugnies, kol paruduos.
Lauro lapą sulaužykite į gabalėlius. Sudėkite
mėsą į mikrobangų krosnelę tinkantį indą, įdėkite lauro lapą ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Uždenkite dangtį ir dėkite į mikrobangų krosnelę
. 20 min. nustatykite didžiausią galingumą
. 20 min. apverskite mėsą ir dar kartą kepkite 20 min.
Jei turite nedidelį galingumą (iki 1000 W), tuomet kepkite ilgiau.
Išimkite iš indo ant lėkštės ir atvėsinkite arba patiekite karštą
.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


