Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Niekada nepasensta! Šią 90-ųjų sriubą verdu tris kartus per savaitę

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos sriubos visada buvo pagrindinis patiekalas ant pietų stalo. Jos buvo ruošiamos žiemą, peršalus. Ši sriuba puikiai tinka imunitetui stiprinti, sočiai ir sušilti. Vištienos mėsa kartu su daržovėmis, kiaušininiais makaronais ir kitais ingredientais sukuria unikalų skonį, kurį mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai.

Vištienos sriubos yra universalios. Jas galima paruošti iš įvairių ingredientų. Pavyzdžiui, į šią sriubą galite įdėti žaliųjų žirnelių. Šis ingredientas praturtina sriubos skonį ir daro ją įdomesnę. Be to, žirneliai sriubą padaro dar sotesne.

Geriausia sriubą ruošti iš namuose augintos vištienos. Taip sultinys bus sodresnis. Tačiau jei nerandate ūkyje augintos vištienos, galite naudoti pirktinę.

Mes jums pasakysime, kaip virti vištienos sriubą su žaliaisiais žirneliais.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos ketvirtis – 3 vnt.;
  • Bulvės – 350 g;
  • Kiaušinių makaronai – 75 g;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Žalieji žirneliai – 300 g;
  • Augalinis aliejus – 70 ml;
  • Lydytas sūris – 2 vnt.;
  • Lauro lapas – 3 vnt.;
  • Kvapieji žirneliai – 5 vnt.;
  • Džiovintas bazilikas – ½ arbatinio šaukštelio;
  • Džiovintos petražolės – ½ šaukštelio;
  • Pipirų mišinys – ½ šaukštelio;
  • Raudonoji paprika – ½ šaukštelio;
  • Sausas česnakas – 1 šaukštelis;
  • Druska – 1 arb. šaukštelis.
Rekomenduojame:  Net žiemą barščiai bus tokie pat aromatingi ir sodrūs kaip vasarą, dėka universalaus užpilo.

Vištienos sriubos virimas:

Troškinkite vištienos blauzdeles puode ant silpnos ugnies. Virimo metu būtinai nugriebkite nuo sultinio paviršiaus susidariusias putas.

Išvirtą mėsą sudėkite į atskirą dubenį, supilkite sultinį į atskirą indą. Įkaitinkite augalinį aliejų puode ir smulkiai supjaustykite svogūną.

Morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į svogūnus. Apkepkite daržoves. Po 5 minučių supilkite sultinį į keptuvę ir užvirinkite.

Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą. Virkite bulves sriuboje 7–10 minučių.

Lydytą sūrį supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į sriubą ir palaukite, kol ištirps. Šiam receptui svarbu naudoti sūrį. Sūris sriuboje netirps; jis plūduriuos gabalėliais paviršiuje.

Į sriubą sudėkite kiaušininius makaronus, atskirkite mėsą nuo kaulo ir sudėkite į puodą. Virkite 5 minutes, tada sudėkite lauro lapą, kvapiuosius pipirus, baziliką, petražoles, paprikų mišinį ir džiovintą česnaką.

Į sriubą, geriausia kartu su skysčiu, suberkite žaliuosius žirnelius. Įberkite druskos ir virkite dar porą minučių.

Taip gausite kvapnią, sočią vištienos sriubą su žaliaisiais žirneliais. Šis paprastas ingredientas suteiks jūsų sriuboms skonio ir žavesio.

Rekomenduojame:  Taip gamindavo mano močiutė, o dabar gaminu savo anūkei. Mano mėgstamiausia vaikystės sriuba

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.3 / 5. Balsų skaičius: 3

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.