Sekite mus Facebook'e!
Vištienos sriubos visada buvo pagrindinis patiekalas ant pietų stalo. Jos buvo ruošiamos žiemą, peršalus. Ši sriuba puikiai tinka imunitetui stiprinti, sočiai ir sušilti. Vištienos mėsa kartu su daržovėmis, kiaušininiais makaronais ir kitais ingredientais sukuria unikalų skonį, kurį mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai.
Vištienos sriubos yra universalios. Jas galima paruošti iš įvairių ingredientų. Pavyzdžiui, į šią sriubą galite įdėti žaliųjų žirnelių. Šis ingredientas praturtina sriubos skonį ir daro ją įdomesnę. Be to, žirneliai sriubą padaro dar sotesne.
Geriausia sriubą ruošti iš namuose augintos vištienos. Taip sultinys bus sodresnis. Tačiau jei nerandate ūkyje augintos vištienos, galite naudoti pirktinę.
Mes jums pasakysime, kaip virti vištienos sriubą su žaliaisiais žirneliais.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos ketvirtis – 3 vnt.;
- Bulvės – 350 g;
- Kiaušinių makaronai – 75 g;
- Morkos – 1 vnt.;
- Svogūnas – 1 vnt.;
- Žalieji žirneliai – 300 g;
- Augalinis aliejus – 70 ml;
- Lydytas sūris – 2 vnt.;
- Lauro lapas – 3 vnt.;
- Kvapieji žirneliai – 5 vnt.;
- Džiovintas bazilikas – ½ arbatinio šaukštelio;
- Džiovintos petražolės – ½ šaukštelio;
- Pipirų mišinys – ½ šaukštelio;
- Raudonoji paprika – ½ šaukštelio;
- Sausas česnakas – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 arb. šaukštelis.
Vištienos sriubos virimas:
Troškinkite vištienos blauzdeles puode ant silpnos ugnies. Virimo metu būtinai nugriebkite nuo sultinio paviršiaus susidariusias putas.
Išvirtą mėsą sudėkite į atskirą dubenį, supilkite sultinį į atskirą indą. Įkaitinkite augalinį aliejų puode ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į svogūnus. Apkepkite daržoves. Po 5 minučių supilkite sultinį į keptuvę ir užvirinkite.
Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą. Virkite bulves sriuboje 7–10 minučių.
Lydytą sūrį supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į sriubą ir palaukite, kol ištirps. Šiam receptui svarbu naudoti sūrį. Sūris sriuboje netirps; jis plūduriuos gabalėliais paviršiuje.
Į sriubą sudėkite kiaušininius makaronus, atskirkite mėsą nuo kaulo ir sudėkite į puodą. Virkite 5 minutes, tada sudėkite lauro lapą, kvapiuosius pipirus, baziliką, petražoles, paprikų mišinį ir džiovintą česnaką.
Į sriubą, geriausia kartu su skysčiu, suberkite žaliuosius žirnelius. Įberkite druskos ir virkite dar porą minučių.

Taip gausite kvapnią, sočią vištienos sriubą su žaliaisiais žirneliais. Šis paprastas ingredientas suteiks jūsų sriuboms skonio ir žavesio.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


