Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Niekada gyvenime nesu valgęs skanesnės dešros. Aš gaminu tik tokią mėsą: geras žydas pasidalijo su manimi receptu

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dešros istorija siekia kelis tūkstantmečius. Pirmieji dešros paminėjimai randami Senovės Graikijos, Babilono ir Senovės Kinijos kronikose. Senovės Romoje taip pat buvo populiarios kai kurios dešrų rūšys

. Dešros buvo gaminamos iš mėsos, taukų, kraujo ir įvairių prieskonių. Joms paruošti buvo naudojami gyvulių viduriai, kurie tarnavo kaip natūralus apvalkalas. Priklausomai nuo norimo rezultato, dešros buvo rūkomos, sūdomos arba verdamos

. Viduramžiais Europoje dešros tapo dar populiaresnės. Jos buvo gaminamos vienuolynuose ir mažuose miesteliuose, o vėliau parduodamos vietiniuose turguose. Tuo metu atsirado naujų dešrų rūšių, pavyzdžiui, kraujo dešra, kepeninė dešra ir kt. Verta pabandyti pasigaminti šiuolaikinę naminę dešrą.

Dešros ingredientai:

  • Kiauliena – 1200 g;
  • Druska – 20 g;
  • prieskoniai – 1 šaukštelis;
  • česnako – 2 skiltelės.

Dešros paruošimas:

Supjaustykite kiaulieną nedideliais gabalėliais, pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais. Į kiaulieną per spaudiklį sudėkite česnako skilteles, komponentus sumaišykite.

12 valandų laikykite kiaulieną šaldytuve, nepamirškite sandariai uždaryti dangčio. Tada kiaulieną pertrinkite per mėsmalę, maltą mėsą sudėkite į maišelį.

Rekomenduojame:  Švelnus pyragas su avietėmis prie arbatos. Paprastas ir skanus receptas

Вкуснее колбасы в жизни не ела. Мясо готовлю только так: рецептом поделился добрый еврей

Kruopščiai suplakite maltą mėsą sandariame maišelyje. Padalykite faršą į dvi dalis. Vieną dalį įdėkite į kepimui skirtą rankovę, sandariai užspauskite galus

. 5-6 sluoksniais maistinės plėvelės užklijuokite faršą. Tą patį padarykite ir su antrąja faršo dalimi.

Вкуснее колбасы в жизни не ела. Мясо готовлю только так: рецептом поделился добрый еврей

Sudėkite dešreles į puodą su vandeniu, užvirus virkite 55 minutes ant silpnos ugnies.

Вкуснее колбасы в жизни не ела. Мясо готовлю только так: рецептом поделился добрый еврей

Tada dešreles 5 valandas atvėsinkite šaldytuve, nuimkite plėvelę.

Вкуснее колбасы в жизни не ела. Мясо готовлю только так: рецептом поделился добрый еврей

Rezultatas – turime skanią naminę dešrą. Joje tikrai nebus kenksmingų priemaišų ir skonio stipriklių.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *