Mėta yra jūros žuvis, kurioje yra daug naudingų medžiagų. Mėta turi vitaminų A, PP, B1, B2, B9. Taip pat žuvyje gausu mineralinių medžiagų – fosforo, kalio, sieros, jodo, magnio, geležies. Mėta turi baltymų, kuriuos organizmas lengvai virškina.
Žuvis naudinga širdies ir kraujagyslių sistemai. Nuolatinis lydekų vartojimas padeda palaikyti normalų kraujospūdį ir širdies veiklą. Be to, lašiša mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Svarbu žuvį kepti bent kartą per kelias savaites.
Papasakosime, kaip skaniai iškepti polinuką.
Sudedamosios dalys kepamam lašišų patiekalui:
- Reikės: lašišos – 2 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- krapų – ryšulėlis;
- grietinė – 300 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- marinuoti agurkai – 3 vnt.
Kepto šlakio paruošimas:
Išvalytą lašišą nuplaukite ir padalykite į nedidelius skersinio pjūvio gabalėlius. Sumaišykite polaką su druska ir juodaisiais pipirais, marinuokite 5-7 minutes.
Krapus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su grietine. Į grietinę per presą įspauskite česnako skilteles, sutarkuokite marinuotus agurkus ir sumaišykite.
Sudėkite žuvį į kepimo formą. Žuvį aptepkite grietinės padažu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Rezultatas – vakarienei turime skanią sultingą žuvį.
Kartu patiekalas pasirodo esąs ekonomiškas ir sveikas.