Sekite mus Facebook'e!
Šis receptas jums tikrai patiks. Gaminimo procesas greitas, produktų rinkinys nedidelis, bet rezultatas bus tiesiog tobulas: agurkai bus kaip iš statinės, saikingai sūrūs, kvapnūs.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
agurkų, apie 1,8 kg;
vandens, 1,4 litro;
druskos, 100 g;
švieži krapai ir skėčiai, krienų šaknis, vyšnių ir serbentų lapai;
aštriųjų pipirų;
kvapieji pipirai 4 vnt;
česnakas, 4 skiltelės.
Paruošimo procesas
Daržoves geriau uždaryti į 3 l talpos stiklainius – taip jos gerai fermentuosis
Agurkai nuplaunami ir užpilami švariu šaltu vandeniu porai valandų.
Lapai ir žalumynai nuplaunami, krienų šaknis nuplaunama ir nuvaloma, česnakai supjaustomi griežinėliais
. Į švarius stiklainius paskleidžiame žalumynus ir lapus, pipirus, česnako skilteles ir sandariai užpildome stiklainius agurkais.
Į stiklainius įberiame druskos ir užpilame šaltu ir švariu vandeniu.

Uždengiame stiklainius plastikiniais dangteliais ir kelis kartus apverčiame.
Paliekame šiltame kambaryje kelias dienas padėkle
.
Arba padėkite į rūsį – tada rūgimo procesas bus ilgesnis, bet daržovės bus skanesnės
. Jei paliksite šiltoje patalpoje, tai po 3-4 dienų sūrymą nusunkite, užvirinkite ir supilkite atgal į stiklainius, užsukite dangteliais ir laikykite sandėliuke arba rūsyje.

Tie, kuriuos paliksite rūsyje po plastikiniais dangteliais, natūraliai rūgsta ir nieko daugiau su jais daryti nereikia. Po poros savaičių galėsite juos išbandyti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


