Sekite mus Facebook'e!
Prasideda braškių sezonas. Tačiau vasarą tiesiog neįmanoma pasisotinti sultingų saldžių uogų. Yra daug būdų, kaip konservuoti braškes, tačiau naudojant daugumą jų uogos praranda savo skonį, formą ir vitaminus. Tačiau yra vienas unikalus ir labai paprastas būdas išsaugoti braškes, kuris padės išlaikyti uogas šviežias 1 metus be virimo ar šaldymo.
Braškėms paruošti jums reikia tik uogų ir cukraus lygiomis dalimis.
Užpilkite braškes šaltu vandeniu ir palikite 5 minutėms, tada uogas kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu.

Nuvalykite braškes nuo kotelių ir taurėlapių. Dideles uogas galima perpjauti per pusę. Nedelsdami atidėkite 200 g cukraus, kurio prireiks gaminimo pabaigoje.
Braškes pabarstykite cukrumi ir gerai išmaišykite. Maišydami stenkitės nepažeisti uogų.

Palikite uogas su cukrumi ant stalo 3 valandas, per tą laiką kelis kartus švelniai pamaišykite braškes.
Pripildykite mažus stiklinius indelius braškėmis. Į kiekvieną indelį įberkite dar 3 arbatinius šaukštelius cukraus.

Sandariai uždarykite dangtelius. Taip paprastai paruoštos braškės nepraras savo skonio ir aromato. Paruoštus produktus galima laikyti iki metų.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


