Sekite mus Facebook'e!
Prieš daugelį metų netyčia sužinojau apie labai paprastą ir prieinamą ankstyvųjų agurkų auginimo būdą, kuris leidžia gauti derlių jau gegužę, o šiltesniuose regionuose – net balandį. Tačiau tam reikia turėti šiltnamį, kuris gali būti nešildomas ir pagamintas iš polikarbonato.

Netyčia atradau būdą, kaip užauginti ankstyvą agurkų derlių – dalinuosi paslaptimi

Prieš daugelį metų netyčia sužinojau apie labai paprastą ir prieinamą ankstyvųjų agurkų auginimo būdą, kuris leidžia gauti derlių jau gegužę, o šiltesniuose regionuose – net balandį. Tačiau tam reikia turėti šiltnamį, kuris gali būti nešildomas ir pagamintas iš polikarbonato.

Šiam metodui reikalingos priemonės labai paprastos. Jums reikės 10–12 litrų talpos plastikinio kibiro (pageidautina tamsios spalvos) arba juodų plastikinių maišelių. Taip pat reikės daržovių tinklų, kuriuos galima įsigyti statybinių prekių parduotuvėse, poros arkų ir dengiamosios medžiagos gabalo, kad daigai būtų laikinai pavėsyje.
Auginimo procesas prasideda iš anksto. Kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje agurkų daigus sėju viduje, pirmenybę teikdamas patenokarpinio tipo salotinėms veislėms. Tada, kai temperatūra pakyla aukščiau nulio ir šiltnamis sušyla (apie balandžio 20–25 d.), daigus sodinu į kibirus.

Nusileidimo procedūra yra tokia:
- Į kibirą įdedamas daržovių tinklas, įkištas į kibiro vidų kaip maišas.
- 1/3 kibiro pripildau pusiau perpuvusiu mėšlu, kuris nebe „dega“.
- Likusius 2/3 kibiro užpildau derlingu dirvožemiu ir vermikompostu.
- Agurkų daigus sodinu, tinklu pakeldamas žemės gumulą.
- Padėjau jį į šiltnamį po arkomis, palaistiau ir laikinai uždengiau lutrasilu, kad prisitaikytų.
Šis metodas padeda sušildyti kibiro dirvožemį, o tai svarbu sėkmingam agurkų auginimui. Kibirus taip pat galima perkelti į namus, kai gresia šaltas oras, taip išsaugant augalus. Kai šiltnamio dirvožemis pakankamai sušyla, galite sodinti augalus, nuimdami tinklelį nuo žemės. Šis metodas išsprendžia kelias problemas vienu metu ir leidžia gauti puikų derlių.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
